Nem mer Amerika déli határára utazni New York polgármestere

2024. március 25. 19:05

A Biden-adminisztráció alatt rekordszámú illegális migráns lépte át az amerikai-mexikói határt, akiknek jelentős része New Yorkban kötött ki.

2024. március 25. 19:05
null

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

Eric Adams, New York polgármestere lemondta vasárnapra tervezett útját az amerikai-mexikói határra, mivel „biztonsági aggályok” merültek fel – számolt be a Hill. Az eredeti tervek szerint a politikus szombaton indult volna az amerikai-mexikói határra, hogy ellátogasson a texasi Brownsville-be és McAllenbe, ahol humanitárius vezetőkkel találkozott volna. A polgármestert Norma Pimental nővér, a Rio Grande-i Katolikus Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója hívta meg – írta a Hillnek a polgármesteri hivatal szóvivője.

A szóvivő hozzátette: a csapat izgatottan várta az eseményt. „Biztonsági aggályok merültek fel egy mexikói várossal kapcsolatosan, amit meg akartunk látogatni és, amivel kapcsolatosan a Külügyminisztérium figyelmeztetést adott ki, ezért úgy döntöttük: a látogatást egyelőre felfüggesztjük” – írta a hivatal. 

Nem volt azonnal világos, hogy mi váltotta ki ezeket az aggodalmakat.

New York városának komoly kihívásokkal kell szembenéznie a városba beáramló migránsok elhelyezésével kapcsolatban.

Adams egyike volt azoknak politikusoknak, akik megkongatták a vészharangot, hogy több erőforrásra van szükség a migránsáradat kezeléséhez. 2022 októbere óta rendkívüli állapot van érvényben a városban a „példátlan humanitárius válság” miatt.

Januárban Adams a texasi El Pasóba látogatott, ahol azt mondta, hogy „rendkívül csalódott” amiatt, hogy a szövetségi kormány nem reagált sürgősen a válságra, amely nem magától alakult ki, hanem „emberek okozták.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vapepe
2024. március 26. 07:41
Melyik lett hirtelen mexikói város, texasi Brownsville vagy McAllen, vagy mindkettő? Vagy ha egyik sem, akkor nem lett volna elég lemondani a határátlépést? KAMU!
Patika
2024. március 26. 04:48
Ő nem mer én meg nem birok...Neki ingyen lenne, nekem meg erre se időm se lehetősége, továbbá még tehetősségem sincsen. Menni mindekettőnknek kurvára szabad, miután mindketten a demokratikus szabadságjogok világában vergődünk. (a különbség mindössze annyi, hogy engem a napi megélhetés kurvára röghöz köt)
paperfellow
2024. március 26. 04:37
Nehogy migránsnak nézzék és átdobják a kerítésen.
llnnhegyi
2024. március 26. 01:15
Beszartam! Félek! - mondja New York city vezetője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!