Nem foglalják le Trump vagyonát: haladékot és csökkentést kapott a volt elnök

2024. március 25. 17:47

New York állam fellebbviteli bírósága úgy döntött, hogy Donald Trump volt elnöknek nem kell előteremtenie 464 millió dollárt ahhoz, hogy fellebbezhessen egy ellene hozott ítélet ellen. A döntés értelmében „csak” 175 millió dolláros óvadékot kell letennie Trumpnak.

2024. március 25. 17:47
US Presidential election / Trump

Nyitókép: Takayuki Fuchigami / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Éjfélkor járt le az a 30 napos határidő, amelyet Letitia James New York-i főügyész engedélyezett Trumpnak és vádlott-társainak, hogy kifizessék az óvadékot. Trumpot a bíróság korábban 464 millió dolláros büntetésre ítélte egy csalási perben, azonban a döntés elleni fellebbezéshez Trumpnak az ítélet összegének megfelelő összegű óvadékot kellett volna letennie – írja a CBS News. 

A bíróság csökkentette a hatalmas összeget és haladékot adott a volt elnöknek. 

A fellebbviteli döntés értelmében Trumpnak most 10 napja van arra, hogy előteremtse a 175 millió dolláros óvadékot.

Az alsóbb fokú bíróság döntésének pénzügyi része mellett a fellebbviteli bíróság felfüggesztette a hároméves tilalmat, amely szerint Trump nem igényelhet hiteleket New York-i pénzintézetektől valamint a kétéves tilalmat, amely szerint ifjabb Donald Trump és Eric Trump nem tölthet be tisztségviselői vagy igazgatói tisztséget New York-i vállalatoknál.

A New York-i főügyész hivatala az ítéletre reagálva közölte: „Donald Trump továbbra is felelősségre vonható elképesztő csalásaiért. A bíróság már megállapította, hogy éveken át húzódó csalást követett el: hamisan felfújja nettó vagyonát, annak érdekében, hogy igazságtalanul gazdagítsa magát, családját és szervezetét.”

Letitia James, New York állam demokrata főügyésze a polgári perben többek között azt a vádat hozta fel, hogy a Trump-vállalathoz tartozó ingatlanokat csalárd módon felülértékelték, amiből anyagi haszon keletkezett. A republikánusok szerint a demokraták fegyverként használják a volt elnök ellen a törvényeket, annak érdekében, hogy tönkretegyék és távol tartsák a hatalomtól. 

Donald Trump a saját közösségi oldalán azonnal reagált a döntésre és kijelentette, hogy ki fogják fizetni az óvadékot, de hozzátette:

 „Semmi rosszat nem tettem,

soha többet nem szabadna New Yorkot ilyen helyzetbe hozni. A vállalatok menekülnek, virágzik a bűnözés, és nagyon fontos, hogy ez megoldódjon, amilyen gyorsan csak lehet.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­y­o­k­ ­­­v­­á­­­r­n­­­a­­k­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Zolotarjov
2024. március 30. 10:14
Na ugye..
Mich99
2024. március 26. 10:24
Ez az "Amerikai Demokrácia". Hamarosan bevezetik az EU-ban és Ukrajnában is.
vapepe
2024. március 26. 08:12
Ha Trump hatalomra tud jutni az ellenszélben, akkor van egy sejtésem, hogy Bidé meg a fia 1-1 milliárd dolláros óvadéknak néznek elébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!