Lefoglalhatják Trump vagyonát, ha nem tudja kifizetni az óvadékot

2024. március 20. 22:02

Kevesebb, mint egy hete van Trumpnak kifizetni a bíróság által megszabott összeget, vagy a demokrata főügyész lefoglalhatja ingatlanjait, sőt a törvény értelmében még el is kezdhetné azoknak eladását.

2024. március 20. 22:02
Trump Tower On 5th Avenue In Manhattan New York City

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Arthur Engoron bíró 454 millió dolláros ítélet megfizetésére kötelezte a volt elnököt, összhangban a New York-i főügyészség által kért büntetésekkel, amely 2022-ben beperelte Trumpot csalárd üzleti gyakorlat miatt – írja a Hill. Letitia James, New York állam demokrata főügyésze a polgári perben többek között azt a vádat hozta fel, hogy a Trump-vállalathoz tartozó ingatlanokat csalárd módon felülértékelték, amiből anyagi haszon keletkezett. 

A volt elnök ügyvédei szeretnék elérni, hogy a fellebbezés idejére állítsák meg az ítélet végrehajtását, ehhez azonban a bírság fedezetére lenne szükség. 

Ahogy a Mandiner beszámolt róla: Donald Trump ügyvédei bírósági keresetben jelezték, hogy nem tudják előteremteni a volt elnök ellen megítélt bírság fedezetét, amelyet a fellebbezés idejére kellene letétbe helyezni. Gary Giulietti biztosítási bróker, aki Donald Trump bírósági tárgyalásán tanúként jelent meg korábban, a beadványhoz csatolt eskü alatt tett vallomásban úgy nyilatkozott, hogy „gyakorlatilag lehetetlen” az előírt fedezet biztosítása.

Trumpnak kevesebb, mint egy hete van előteremteni a pénzt.

A volt elnök ügyvédei arra kérték a fellebbviteli bíróságot, hogy fogadjanak el egy kisebb 100 millió dolláros óvadékot, amíg a fellebbviteli eljárás lezajlik – írja a Hill. 

A New York-i fellebbviteli bíróság egyik bírája ideiglenesen elutasította az ítélet szüneteltetését, de a fellebbviteli bíróság teljes bírói testülete más döntést hozhat. Ha a teljes testület engedélyezi Trumpnak, hogy kisebb összegű óvadékot helyezzen letétbe, a volt elnök fellebbezése az ítélet hatályba lépése nélkül folytatódhat.

A fellebbviteli testület március 25-ig felfüggesztheti, vagyis szüneteltetheti az ítéletet, hogy meghallgatást tartson az ügyben, vagy az idő lejárta előtt kompromisszumot találjon Trumppal és a főügyészi hivatallal.

Ha a teljes fellebbviteli testület nem jut kompromisszumra Trumppal, és nem kerül sor óvadék letételére akkor Letitia James demokrata New York-i főügyész megkezdheti a bíróság ítéletének végrehajtását azzal, hogy 

megkezdi Trump vagyonának lefoglalását, amely magában foglalja a Trump Tower-t is.

A Hillnek nyilatkozó jogi szakértők szerint nem valószínű azonban, hogy James rögtön elkezdené Trump ingatlanjainak eladását, hogy begyűjtse az ítélet összegét (bár ezt jogilag megteheti). Ehelyett a főügyészi hivatal lefoglalhatná a tulajdonjoggal rendelkező vagyontárgyakat, de megígérhetné, hogy a fellebbviteli eljárás lezárultáig nem adja el őket. 

Más forgatókönyvek szerint Trump gyorsan eladhatná az ingatlanokat, hogy még hétfő előtt elérje az óvadék összegét, csődöt jelenthetne, vagy egy gazdag adományozótól kérhetne segítséget. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. március 21. 08:26
Majd a köpcös kifizeti.
Phm045
2024. március 21. 08:18
Rekvirál a kommunista
453682
2024. március 21. 07:53
Trump sok évtizedes bűnözői tevékenysége meghozta a gyümölcsét. Oda kerül ahova való.
mreinstand-2
2024. március 21. 06:36
Pusztulj, a kurva anyád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!