Hatásos üzenet: épp akkor lőttek ki ballisztikus rakétát az észak-koreaiak, amikor a szomszédban volt az amerikai külügyminiszter

2024. március 18. 07:22

Nyilván azonnal mindenki elítélte az akciót.

2024. március 18. 07:22
KIM Dzsong Un

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Metzel

Észak-Korea ballisztikus rakétákat indított hétfőn, miközben Antony Blinken amerikai külügyminiszter a szomszédos Dél-Koreában tartózkodott egy konferencián – jelentette be a dél-koreai hadsereg. 

A szöuli közlés szerint a rövid hatótávolságú rakétákat Phenjantól déli területről lőtték ki keleti irányba, és mintegy 300 kilométer megtétele után a tengerbe estek. Két hónap óta ez volt az első észak-koreai rakétakísérlet. 

A lépést Kisida Fumio japán miniszterelnök is elítélte, miután a japán parti őrség is észlelte a tengerbe hullott rakétákat. 

A kormányfő elfogadhatatlannak minősítette Phenjannak a térség békéjét és biztonságát fenyegető „sorozatos lépéseit”, és nemzetközi eljárást sürgetett Észak-Korea ellen ENSZ-határozatok megsértése miatt, amelyek tiltják a kommunista államnak a ballisztikus technológiát alkalmazó kísérletek végrehajtását. 

Az incidens idején az amerikai külügyminiszter Szöulban tartózkodott. Antony Blinken a demokráciát veszélyeztető folyamatokról szóló, csúcsszintű nemzetközi konferencián vesz részt a dél-koreai fővárosban. 

A hétfői rakétaindításokat azonnal elítélte az amerikai külügyminisztérium szóvivője. Ő is arra figyelmeztetett, hogy ezek a lépések veszélyt jelentenek a térség stabilitására, és felszólította Észak-Koreát, hogy térjen át a párbeszéd, a diplomáciai tárgyalások útjára. 

(MTI)

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:33
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­­­y­o­­k­ ­v­­­á­r­­­n­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Ehetős Odó
2024. március 18. 09:52
A kis dagi nem szarral gurigázik, hehe. Valószínűleg nagyot kaszált a fegyverszállításos buliján is.
Nyugatellenes
2024. március 18. 09:31
A jenkik csak az erőből értenek.
Obsitos Technikus
2024. március 18. 08:51
Minek ment oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!