Evakuálták a Tesla gyárát Berlinben, mutatjuk a részleteket

2024. március 05. 12:03

A német hatóságok közölték: a tűz miatt az egész környéken megszűnt az áramszolgáltatás.

2024. március 05. 12:03

Nyitókép: GettyImages/Sebastian Gollnow

***

Zavargások törtek ki a Tesla Berlin melletti gyáránál, miután kedd hajnal öt óra körül egy nagy robbanás rézta meg a üzemhez közeli egyik transzformátorállomást. A steinfurti létesítmény lángba is borult – írja a Világgazdaság.

A CNBC információi szerint az üzem kedden a termelést is kénytelen volt leállítani, miután az elektromos alállomás valószínűsíthetően idegenkezűség miatt gyulladt ki. 

A rendőrség szerint a tűz magára az autógyárra nem terjedt át.

Környezetvédelmi aktivista lehet a gyújtogató

A tüzet feltehetően egy környezetvédelmi aktivista okozhatta, a Tesla gruenheidi üzemének bővítési terve ugyanis korábban is heves ellenállásba ütközött.

A Tesla évi egymillió autóra tervezi megemelni az üzem kapacitását, illetve szeretnék elérni az évi 100 gigawattóra akkumulátortermelést, amivel európai uralkodóvá válnának – tette hozzá az MTI.

(MTI/Mandiner)

 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­­l­á­­­n­y­­o­­k­­­ ­­­v­á­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
NokiNokedli
2024. március 05. 16:58
Muszkli rossz fát tehetett a tűzre.
savrena
2024. március 05. 16:52
Elektromos autó jó. Akkumulátorgyár rossz. Atomerőmű rossz. Szénerőmű jó. Orosz földgáz csövön rossz. Amerikai palagáz LNGként, hajóval szállítva jó. Nem kell itt kérem logikát keresni.
pipa89
2024. március 05. 15:55
Vazze, hogy az ipari termelésben is ilyen károkat okozzanak ezek az idióták!!!! Az összes költséget rávágnám ezekre az agymosott ingyenélőkre! Dolgozzanak, amíg lélegeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!