Daily Mail: Ukrajna csalódott Nagy-Britanniában

2024. március 21. 21:56

A brit lap szerint fokozni kellene Kijev támogatását.

2024. március 21. 21:56

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Élesen kritizálta a Daily Mail a brit kormányt, amiért nem nyújt elég katonai segítséget Ukrajnának. A lap szerint Londont már Németország és a skandináv államok is megelőzik Ukrajna támogatásában. Továbbá kifogásolta azt is, hogy a brit politikusok nem tűnnek elég harciasnak Emmanuel Macron francia elnök mellett. 

Habár az Egyesült Királyság adott elsőként páncéltörő fegyvereket Ukrajnának, és az első ország volt, amely tankokat ígért Kijevnek, azóta „nem sok mindent tettek” Ukrajna támogatása érdekében, és London „elköltötte” a politikai tőkéjét Ukrajnával szemben – értékelte a helyzetet a lap egyik forrása.

Az ukránok csalódottak Nagy-Britannia jelenlegi álláspontja miatt.

Németország is azt mondja Nagy-Britanniának, hogy többet kell tennie. Felháborító” – tette hozzá. 

Nagy-Britannia 2022 óta „mindössze” 5 milliárd euró (1974 milliárd forint) katonai segélyt nyújtott Ukrajnának, míg Németország 9,36 milliárd eurót (3695 milliárd forint), a skandináv államok – Dánia, Finnország, Svédország és Norvégia – pedig összesen 9,12 milliárd eurót (3600 milliárd forint) küldtek – derült ki a Kieli Világgazdasági Intézet jelentéséből.

Egy tavaly júliusi NATO-csúcstalálkozón felszólalva Ben Wallace, Nagy-Britannia akkori védelmi minisztere arról panaszkodott, hogy „Ukrajna jól tenné , ha hálát tanúsítana” a Nagy-Britannia által küldött katonai segélyért. Wallace megjegyzéseit Zelenszkij  visszautasította.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lagal56-2
2024. március 22. 08:43
A világ népességének nagy-nagy sokasága csalódott az ukránokban, de leginkább az angol-szász demokráciában!!!!!!!!!!!!!! Az angol-szászok a történelem során bebizonyították hogy méltó utódaik a rabló, gyilkoló és fosztogató vikingeknek! De ez nem csoda, hiszen ezek az északi népek átírták genetikailag őket! A "vikingek" most is fosztogatják a világot és rettegésben tartanak bennünket!
balbako_
2024. március 22. 05:51
Meghívják Ukrajnába és jól elfenekelik Rishi Sunakot.
trash5
2024. március 22. 01:28
@Martell 2: A valóságban azonban csak egy háború van most: amit a sztálinista putler elvtarsad inditott hazaaruló fideszkomcsi. Nem biden, nem soros, nem gyíkember, hanem a mocskos fajtád. Putler 400 ezer rusnyák patkánya szállta meg Ukrajnát. A fajtársaid mindenesetre döglenek rendesen, ezért kell még ketszázezret Ukrajnaba küldenie: https://t.me/ombr24/4894 Ez a patkány is úgy döntött, hogy Ukrajnába utazik gyilkolni, de végül magát ölte meg. Találkoztok a pokolban!
Patika
2024. március 22. 00:20
Bocs, de akkor mire volt jó a BREXIT?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!