Biden emberei tovább sunnyognak Orbán Viktor lediktátorozása után

2024. március 14. 11:05

A kiszivárgott e-mail és az amerikai elnök botrányos nyilatkozata után a Fehér Ház nem reagált a megkeresésekre, hogy miért sérteget egy NATO-szövetségest.

2024. március 14. 11:05
null

Nyitókép: AFP/Shawn Thew

***

Órákkal Joe Biden évértékelő beszéde előtt a kampánystábja egy e-mailt küldött ki, amelyben Sarafina Chitika, az amerikai elnök szóvivője diktátornak nevezte Orbán Viktort, annak ellenére, hogy Magyarország NATO-szövetséges – írja a Fox News.

Mindez nem tekinthető egyszerű bakinak

– szögezte le a portál, amely megjegyzi, bár amerikai tisztviselők korábban aggodalmukat fejezték ki a magyar-orosz kapcsolatok miatt, ám egyetlen kormányzat sem tekintette Magyarországot diktatúrának.

Az e-mailt követően a Fehér Ház képviselői nem reagáltak a megkeresésekre, Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó pedig kitért a válaszadás alól a diplomáciai botrány ügyében.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bekérette az Egyesült Államok budapesti nagykövetét, David Pressmant, miután Biden azt állította, Orbán Viktor szerint „a demokrácia nem működőképes”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­n­y­­o­­­k­­ ­­v­á­r­­­n­­­a­k­­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. március 21. 06:22
A civilizált világ undorodik a Putler-cinkos csüngőhasú rezsimjétől…
Csubszi
2024. március 14. 23:39
Az USA-demokraták a legnagyobb környezetszennyezők- önmagukkal!
Csubszi
2024. március 14. 23:36
No lám, milyen fontos az országunk! az USA elnőke beszart tőlünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!