Biden elismerte, bajba kerülhet, ha válaszol az újságírók kérdéseire

2024. március 06. 18:54

Egyre inkább aggodalomra okot az amerikai elnök állapota.

2024. március 06. 18:54

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

***

Joe Biden amerikai elnök ismét elismerte, hogy „bajba kerülne”, ha kérdéseket válaszolna meg a keddi sajtótájékoztatón – írta a New York Post. A 81 éves elnök az amerikai családok költségeinek csökkentését célzó munkacsoport meglapításának alkalmából beszélt újságírókkal, amikor azt mondta: 

rengeteg kérdés van. Jobb, ha nem kezdek bele a kérdésekbe. Még bajba kerülök”

– motyogta Biden, néhány nevetést kiváltva a közönségből. 

Biden bizarr viselkedése néhány órával azután történt, hogy Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára megfenyített egy riportert, aki megkérdezte, hogy az elnök miért támaszkodik rendszeresen jegyzetkártyákra a nyilvános bejelentések során. „Azt hiszem, ami itt fontos, és ami az amerikai embereket érdekli, az az, hogy ez az elnök hogyan teljesít. És ez a legfontosabb dolog” – válaszolta Jean-Pierre kitérve a kérdés elől.

A kedd délutáni nem az első olyan eset volt, amikor Biden elismerte, hogy a stábja azt tanácsolta neki, hogy korlátozza, mennyit beszél a sajtóval. Biden először egy 2021-es sajtótájékoztatón tett említést az irányelvről, néhány nappal azután, hogy Jen Psaki akkori sajtótitkár elismerte, hogy nem szereti, ha az elnök túl sok időt tölt a Fehér Ház sajtósaival. Alig egy hónappal később azt mondta egy újságírónak, hogy „bajba kerül a személyzetével, ha nem a megfelelő módon csinálja azt”.

Biden mentális állóképessége egész elnöksége alatt vitatéma volt, és a választások előtt még több figyelem irányul a kérdésre. A felmérések azt mutatják, hogy a választókat jobban aggasztja Biden kora, mint a 77 éves Donald Trumpé. Az ABC News/Ipsos friss felmérése szerint az amerikai felnőttek 86 százaléka szerint Biden túl öreg egy újabb ciklushoz, míg 59 százaléka szerint Biden és Trump egyaránt túl öreg.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­­­á­n­­­y­o­­­k­ ­­­v­­­á­r­n­a­­­k­­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Hekimeki
2024. március 07. 07:53
Takarodjon a picsába ez a vén fasszopó szenilis háborús hazaáruló fasz!!!!!!! Amint Trump lesz a góré az ukiknak vége és a háborús állapotnak ill a a3.VH ijesztgetésének is annyi!!!!! REMÉLEM ÍGY IS LESZ!!!!!!
Janika50
2024. március 07. 05:14
Mármint az ujságiró kerülhet bajba, ha véletlenül szóhoz jut és a szabadság hazájában nem azt kérdi, amit szabad?
Beszélgető
2024. március 07. 03:47
Jó egészséget kívánunk elnök úr! Kitartás még fél évig! Azzal el is éri trump célját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!