Ámokfutást hiúsíthattak meg német rendőrök egy Berlin melletti iskolában

2024. március 08. 19:58

Késsel és pisztollyal fenyegette az iskolában tartózkodókat a 22 éves férfi.

2024. március 08. 19:58
Raid against clan crime in Wuppertal

Nyitókép:  Christoph Reichwein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

***

Valószínű ámokfutást hiúsítottak meg német rendőrök a Berlin melletti Petershagen egyik iskolájában, ahol egy késsel és riasztópisztollyal felfegyverzett 22 éves férfit vettek őrizetbe péntek délelőtt – közölte Michael Stübgen, Brandenburg tartományi belügyminisztere.

A tárcavezető nagyon veszélyesként értékelte a helyzetet. Mint mondta, nem valamiféle álriadóról van szó. Az elkövető tanárokat fenyegetett meg az általános iskolában.

A reggeli órákban az iskola egyik alkalmazottja riasztotta a hatóságokat, amelyek egy különösen ilyen eshetőségre kiképzett alakulattal vonultak ki a helyszínre. 

A biztonságiak átkutatták az épületet, a fegyverest pedig legyűrték. Az akció során az elkövető és a rendőrök egyike könnyebb sérüléseket szenvedett.

A hatóságok szerint a tettes még az oktatás megkezdése előtt lépett az iskola területére, ahol a titkárság iránt érdeklődött. Első értesülések szerint késsel és pisztollyal fenyegetni kezdte az ottlévőket, majd az egyik nőt felszólította, hogy nyomja meg a riasztó gombját.

A tettes az iskola egykori diákja volt, indítékát azonban egyelőre homály fedi. Fenyegetés, kényszerítés és illegális fegyvertartás címén őrizetbe vették.

(MTI)

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 09. 09:48
KÖSZÖNJÉTEK ANGELA MERKELNEK!!!!!!!!!!!!!!!!ELTÜNT MINT A BÜDÖSSÉG!!!!!!!!!!!!CSA KI KÉNE TENNI EGY ILYEN NOGO ZONÁBAN ÉJSZAKA!!!!!!!!!!!!!
auditorium
2024. március 09. 08:59
Büntetlenül lehet bármit tenni Európában, ez általános vélemény az ideérkezett terrorista bűnözők között. Ha netán börtönbe kerülnek, jobban élnek mint a származási országaikban, mert a börtöncella kollegiumhoz hasonlit. Kijárhatnak friss levegőre , diplomát szerezhetenek vagy szakmát , szakkörökben foglalkozás. szinjátszás, zene, pszichológus és lelki gondozás is biztositott. Ha jól viselkedik a rab, akkor hétvégeken hazamehet párjához. Otthon: romok, nyomor, éhség, pszichoterror, sok éhező gyerek.
survivor
2024. március 08. 20:13
Barmok....
Pandaka pygmaea
2024. március 08. 20:02
"A tettes az iskola egykori diákja volt, indítékát azonban egyelőre homály fedi." Allahu akbar. ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!