Vona Gábor egy nagyon nagy hajóról beszélt a lengyeleknek

2024. február 20. 10:21

A magyar politikus pályafutásának 180 fokos fordulatáról cikkezik a lengyel sajtó. Vona Gábor az interjúban azt mondta, szerinte a Mi Hazánk pótolta a Jobbik által Magyarországon hagyott űrt.

2024. február 20. 10:21

„Kicsoda igazából Vona Gábor? Az antiszemita, romaellenes, homofób és nyugatellenes tirádákat kimondó, a Magyar Gárda parafasiszta szervezetet létrehozó férfi. De Vona Gábor ma egy jó keresztény centrista, nyugatbarát, toleráns politikus, aki a kisebbségek érdekei iránt mélyen érdeklődő szerepbe helyezi magát, és határozottan és hangosan elnézést kér korábbi szavaiért és tetteiért" – írja a lengyel Gazeta Wyborcza, amely interjút készített a magyar politikussal.

A változás nem megy egyik napról a másikra. Nem akarom azt mondani, hogy minden egyszerre megváltozott, nehéz és lassú folyamat volt, mert a hajó, amelyet új irányba kellett terelni, nagyon nagy volt

– mondta Vona Gábor, aki kitért arra is, hogy a Mi Hazánk szerinte szélsőjobboldali, nacionalista és idegengyűlölő párt, amely pótolta „a Jobbik által Magyarországon hagyott űrt".

Nemrég Jakab Péter azt mondta, Vona Gábor 2018-ban dönthetett volna úgy, hogy megakadályozza a Fidesz-kétharmadot, de neki fontosabb volt a Jobbik, mint az ország.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. február 22. 08:51
"Mi Hazánk pótolta a Jobbik által Magyarországon hagyott űrt" Valóban. Egy pontosan ugyanakkora méretű semmivel. Az egyik űr helyén van most egy másik űr.
catalina11
2024. február 21. 11:45
Vona Gábor egy nagyon nagy hajóról beszélt a lengyeleknek" a Titanicról..
macskusz-4
2024. február 20. 19:59
Élet skizofréniával.
macskusz-4
2024. február 20. 19:59
Pedig mennyire előrébb tartana a karrierje a baloldalon ha buzi lenne. Be kellett volna vállalnia.Még nem késő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!