Újabb országnál könyörög Ukrajna, még több fegyverre van szüksége

2024. február 20. 11:29

Az ukrán erők a légvédelmüket szeretnék többek között erősíteni.

2024. február 20. 11:29

Bár nyugati szövetségesei eltökélten támogatják, Ukrajnának további fegyverekre van szüksége, elsősorban légvédelme erősítése érdekében – jelentette ki az ukrán miniszterelnök kedden Japánban, hozzátéve: reméli, hogy a hazájának szánt újabb amerikai segélycsomagot nemsokára jóváhagyja az Egyesült Államok törvényhozása.

„Az európai országok és az Egyesült Államok maradéktalanul támogatnak bennünket, még soha nem utasították vissza a kéréseinket” – mondta sajtótájékoztatóján Denisz Smihal, de felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszország az utóbbi időben intenzívebbé tette Ukrajna elleni légitámadásait, „a levegőben fölényre tett szert, ennek pedig sajnos vannak következményei a fronton”, és Kijevnek nagy hatótávolságú rakétákra van szüksége.

Hozzátette, hogy 

az F-16-os harci repülőgépek hadrendbe állítása jelentős könnyebbséget jelent majd Ukrajnának.

Háromnapos látogatáson vesz részt a szigetországban Zelenszkij

Háromnapos japán látogatása során a miniszterelnök részt vett egy Ukrajna újjáépítéséről szóló konferencián, és tárgyalt Kisida Fumio japán kormányfővel, aki biztosította őt afelől, hogy Tokió következetesen és hosszú távon akarja támogatni a hazáját.

Az Ukrajna újjáépítéséről szóló japán-ukrán konferencián körülbelül háromszázan vettek részt, valamint a két ország összesen 130 vállalata képviseltette magát, és több mint 50 megállapodás született ukrán cégekkel a mezőgazdaság, az energiaipar és infrastruktúra területén

Japán eddig tízmilliárd dollár értékben ajánlott fel pénzügyi támogatást Kijevnek.

 Tokió fegyvert nem ad Ukrajnának, mert azt tiltják a japán törvények. Smihal kifejezte megértését ezzel kapcsolatban, és köszönetet mondott az egyéb támogatásokért.

Az ukrán kormányfő helyi idő szerint kedd délután utazik el a szigetországból.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 20. 17:41
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
antal-2
2024. február 20. 11:54
Japánok. Anno a mi szövetségeseink is voltak. Szart sem küldtek. Kaptak is két atomot.
Nehidd El
2024. február 20. 11:43
Ukrajna újjáépítése Putyin gondja lesz.
Novicsok-5
2024. február 20. 11:33
Ezek az ukránok lassan már az oroszoktól is tarhálni fognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!