Sürgősséggel kórházba vitték Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert

2024. február 12. 08:59

A miniszter épp Európába utazott volna egy Ukrajna támogatására alakult csoport ülésére.

2024. február 12. 08:59

Ismét kórházban ápolják Lloyd Austin, amerikai védelmi minisztert, akiről nemrég derült ki, hogy rákos – jelentette be a Pentagon szóvivője vasárnap. Pat Ryder közlése szerint 

a minisztert sürgősséggel vitték

 a Washington melletti Bethesdában működő Walter Reed Katonai Egészségügyi Központba. A miniszter hivatali feladatait az újabb kórházi kezelés idején ellátja, az ehhez szükséges minősített kommunikációs rendszereket magánál tartja – tájékoztatott a szóvivő, hozzátéve, hogy a miniszter-helyettes készen áll arra, hogy szükség esetén átvegye a védelmi miniszteri funkcióval járó feladatokat.   

Lloyd Austin az eredeti tervek szerint kedden Európába utazott volna az Ukrajna támogatására alakult nemzetközi kontaktcsoport ülésére, valamint a NATO védelmi miniszteri tanácskozására. Pat Ryder szóvivő azt mondta, hogy egyelőre korai megmondani, hogy a miniszter tud-e utazni. A Pentagon illetékese hangsúlyozta, hogy a miniszter-helyettest, az egyesített vezérkar főnökét, a Fehér Házat, valamint a Kongresszust is értesítették a fejleményekről.   

Január elején komoly botrányt váltott ki, hogy 

akkori kórházi kezelését, amely intenzív osztályon történt, a miniszter 4 napon keresztül titkolta, 

és a Fehér Ház is csak 3 nappal a kórházba kerülés után szerzett tudomást arról, hogy a védelmi ügyekért felelős kormánytag nem képes feladatának ellátására. Lloyd Austin január végén tért vissza a Pentagonba, amikor közölte vállalja a felelősséget a történtekért.   

A védelmi miniszter még decemberben műtéti beavatkozáson esett át, egy daganatos betegséggel összefüggésben, majd január első napján komplikációk miatt szorult sürgősségi ellátásra. Az újabb sürgősségi ellátás okát hivatalosan nem közölték, sajtóértesülések szerint gyulladás lépett fel.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. február 13. 20:01 Szerkesztve
Ez hazugság, nem beteg egy néger egésznap csak az egyik fáról a másik fára ugrál, mibe betegedne bele? Le se tud esni, a farkával meg tud kapaszkodik egy ágba. Gréczinek a DK búvészének ez nem sikerült, mert ő a farkába kapaszkodott egy kézzel, a másik már nem fért el rajta.
Csubszi
2024. február 13. 18:37
Az isten sem akarta, hogy ott legyen...
Atti bá
2024. február 13. 00:57
Belső rohadást nem lehet rendbe rakni.
faramuci
2024. február 12. 15:57
Amennyi ukrán,és orosz élet szárad a lelkén ennek a szarházinak,kapott átkot bőven,úgy látszik fogott is rajta.....😈😈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!