Nem zárta ki Irán bombázását az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó

2024. február 05. 14:50

Teherán habozás nélkül meg fog torolni minden, iráni földön végrehajtott amerikai támadást – reagált hétfőn az iráni külügyminisztérium szóvivője.

2024. február 05. 14:50

Teherán habozás nélkül meg fog torolni minden, iráni földön végrehajtott amerikai támadást – jelentette ki hétfőn az iráni külügyminisztérium szóvivője.

„Az iszlám köztársaság használni fogja kapacitásait a megtorlás érdekében. Mások már megtapasztalták e kapacitások erejét és azóta százszor is meggondolják, hogy ilyesmire vetemedjenek” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Nasszer Kanaáni, egyúttal leszögezte: 

Teherán nem akarja növelni a feszültséget a régióban, ahogy soha nem is támogatta a feszültség keltését.

Az amerikai erők pénteken intéztek légicsapás-sorozatot Teheránnal szövetséges milíciák iraki és szíriai támaszpontjai ellen válaszul arra, hogy január végén Jordánia északkeleti részén, a szíriai határ közelében egy előretolt katonai támaszpontot dróntámadás ért, és ebben három amerikai katona meghalt, valamint több mint 40 megsebesült.

Ezt is ajánljuk a témában

Joe Biden sem akar kiterjedt háborút a Közel-Keleten

A hétvégén Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója az ABC hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta, az Egyesült Államok folytatja a megtorló akciókat és nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, mely szerint Washington megtámadná-e Iránt.

„Nem szeretnék most belemenni abba, mit tekint lehetőségnek és mit vetettünk el” – jelentette ki, hozzátéve: erőteljes választ fognak adni az amerikaiak elleni akciókra.

„Az elnök sem akar kiterjedt háborút a Közel-Keleten” – húzta alá.

(MTI)

Nyitókép: FABRICE COFFRINI / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 11. 17:58
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
Megtalálta
2024. február 05. 18:37
"...január végén Jordánia északkeleti részén, a szíriai határ közelében" Jordánia is nyilatkozott, hogy nem az ő területükön történt a támadás. Szíriában történt a támadás, annak a bázisnak nagy része ugyanis Szíriában van, amit az Usa gyakorlatilag megszállás alatt tart.
Héja
2024. február 05. 17:26
Teherán pofája óriási. Hangoskodik az ókori teokrácia.
lajajakab11
2024. február 05. 17:03
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!