A párizsi késelő migráns ügyvédje szerint „eszünkbe kell vésnünk, hogy ez nem politikai ügy”

2024. február 06. 21:51

A vádlott az ügyészség szerint „francia embereket akart megtámadni”.

2024. február 06. 21:51

Súlyos emberölési kísérlet miatt indult kedden eljárás az ellen a 32 éves mali férfi ellen, aki három nappal ezelőtt három embert késsel megsebesített a párizsi Gare de Lyon pályaudvaron. A bűncselekmény életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtható. Az előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított ellen, aki az ügyészség szerint „francia embereket akart megtámadni”, emellett vádat emeltek fegyverrel elkövetett súlyos testi sértés miatt is.   

Véssük eszünkbe, hogy ez nem politikai ügy! Ami még kérdés lesz az ügyben, az az ügyfelünk egészségi állapota” 

– mondta a sajtónak a vádlott ügyvédje, Yassine Yakouti. A gyanúsított őrizetét vasárnap 24 órára felfüggesztették, ez idő alatt pszichiátriai intézetbe szállították, ezt követően azonban az ügyészség engedélyezte, hogy újra őrizetbe vegyék, mivel a „pszichiátriai vizsgálat nem zárta ki a büntetőjogi felelősségét”. A támadásban megsérült három ember közül egy 66 éves férfi továbbra is életveszélyes állapotban van, 

őt a hasán ért egy késszúrás és kalapáccsal is fejbe ütötte a támadó. 

Egy másik sérült, aki megpróbált közbelépni és feltartóztatni a merénylőt, még mindig kórházi kezelés alatt állt. A támadás elkövetője egy mali állampolgár, aki legálisan élt Olaszországban, és február 1-én érkezett Franciaországba. Kedden a vizsgálóbíró előtt nem tett vallomást, de rendőrségi források szerint az őrizetbe vételét követően azt mondta a nyomozóknak, hogy meg akarta bosszulni „a rossz bánásmódot, amelynek Franciaország kitette a nagyapját”.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 07. 16:58
Mekkora szemét az aki x évet a tanulmányaiba fektet, hogy ilyen mocskos gyilkosokat védjen, bár kis hazánkban a börtönbiznisz nagyon kifizetődő volt az illetőnek!
Gullwing
2024. február 07. 01:55
A féreg mosdatja a férget...
rockercicc
2024. február 07. 00:02
Kit érdekel a rohadt majomszabású egészségi állapota??? Rohadjon meg a sitten, ha már felkötni nem lehet!
P_F_Juli
2024. február 06. 22:11
"Véssük eszünkbe, hogy ez nem politikai ügy! Ami még kérdés lesz az ügyben, az az ügyfelünk egészségi állapota” Ez az ügyvéd is egy agymosott kategória, bizonyára komoly érzékenyítésen is részt vett már. Megpróbálják a mi agyunkat is átmosni, hogy az ilyen eseteket ne kezeljük politikai ügynek. Ezek szerint mi lehet politikai ügy? A migránsok betelepítése, és a gyarmati következmény a politikai ügy, aminek a következménye az ilyen eset. Az már csak hab a tortán, hogy az egészségi állapotát fogják vizsgálni, ahol kiderítik, hogy nehéz "gyarmati múlttal sújtott" gyermekkora volt. Kész vagyok ezektől a meghasonlott politikai nézetektől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!