A magyar büntetés-végrehajtást kritizálják az olaszok, eközben játszi könnyedséggel szöknek a rabok a börtöneikből

2024. február 18. 16:36

Az antifa támadás olasz vádlottja miatt került össztűz alá a magyar büntetés-végrehajtás a mainstream médiában.

2024. február 18. 16:36

Ahogy arról a Mandineren is beszámoltunk, január végén kezdetét vette az antifa-támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Ekkor hatalmas felháborodást váltott ki a nyilvánosságban, hogy Ilaria Salis, az olasz elsőrendű vádlott mosolyogva érkezett a terembe társa, a letartóztatásban lévő német férfi mellett. Ezt követően az egész baloldali sajtó attól volt hangos, hogy Magyarországon milyen méltatlan körülmények között tartják a fogvatartottakat, és emlékezetes, hogy még Giorgia Meloni miniszterelnök is személyesen lépett az ügyben Orbán Viktor kormányfőnél.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet cikkéből azonban kiderült, hogy ismét kettős mércét alkalmazott a mainstream média, amikor a magyar büntetés-végrehajtási rendszert kritizálták, ugyanis az olasz börtönök állapota hagy némi kívánnivalót maga után. Történt ugyanis, hogy két marokkói fogvatartott könnyű szerrel megszökött egy dél-olaszországi börtönből.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz sajtó hírek szerint a fogvatartottak szökésére szombat délután a dél-olaszországi Trani börtönben került sor, 

ekkor a két marokkói férfi nemes egyszerűséggel kimászott a börtön ablakán.

A magyar büntetés-végrehajtási rendszeren keresztül a magyar kormány ellen zajló támadásról Hidvéghi Balázs EP-képviselő is beszámolt a Facebook-oldalán. Kiemelte, hogy az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén – ahogy az a baloldali támadások miatt sokszor lenni szokott – ismét Magyarország volt terítéken, ezúttal a hazai börtönviszonyok, különös tekintettel Ilaria Salis, a brutális antfia támadás elsőrendű vádlottjának esetére.

Ezt is ajánljuk a témában

Hidvéghi a videójában az olasz támadóval kapcsolatban elmondta: „Ő egy olaszországi, szélsőbaloldali Antifa-aktivista, aki társaival együtt egy évvel ezelőtt Magyarországra utazott, ahol az utcán találomra, véletlenszerűen megtámadtak embereket. 

Brutálisan agyba-főbe verték őket, súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva”.

A képviselő méltatta a magyar hatóságokat is, akik  nőt elfogták, emlékeztette, hogy a támadó előzetesben van, s jelenleg a bírósági eljárás folyik ellene.

Hozzátette: „Itt pedig azt kérik számon, hogy Magyarországon állítólag nem elég jók a börtönviszonyok, sanyarú a sorsa ennek az Ilaria Salisnak, s az is szóba került, hogy miért volt rajta bilincs, amikor elővezették a tárgyalásra. Ebben a vitában, ebben az elképesztő, felháborító vitában Magyarországnak, a magyar képviselőknek, még csak szót sem adott az Európai Parlament”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz sajtó beszámolójából kiderült, hogy a szökés idején, már csak egy rendőr ügyelt több udvarra, aki egyéb feladatokkal is el volt foglalva. Továbbá azt is megtudhattuk, hogy Federico Pilagatti, a SAPPE, a börtönökben szolgáló rendőrök független szakszervezete regionális titkára elmondta, hogy a rabok összecsomózott lepedők segítségével szöktek meg, amíg a sétálóterületet irányító rendőrnek két másik szolgálati posztot is el kellett látnia.

A szökést követően a hatóságok nagy erőkkel indultak a két szökött fegyenc felkutatására, de a mostani eset ismét rávilágít az olasz börtönökben a személyzet hiányára. A szakszervezet közlése szerint Traniban hatvan rendőr hiányzik, s az előírt számnál több fogoly jut egy rendőrre. „A két évvel ezelőtti szökés alkalmával is azt mondtuk, hogy intézkednünk kell. De nem történt semmi” – írta a helyzettel kapcsolatban a szakszervezet.

Az olasz RAI közszolgálait média később közölte, hogy a két szökött rab egyikét a későbbiek során elkapták a hatóságok. 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2024. február 18. 22:46 Szerkesztve
Novák Katalinnak kutya kötelessége lett volna Magda Marinko kegyelmi kérvényét is aláírnia, ezért is jobb hogy bukott.
EX_Terminator
2024. február 18. 20:28
Ami pedig a többit illeti? Ez nem csak egy ártatlan nyakleves volt!
orokkuruc-2
2024. február 18. 18:47
azért sokat magyaráz az olasz oldalról, hogy újra tilos az apa és anya szó használata a hivatalos iratokban, csak az 1-es és 2-es szülő megjelölés használható.
Akitlosz
2024. február 18. 18:28
A börtön ablakába soha nem süt be a Nap. Az évek tovaszállnak, mint egy múló pillanat. Ragyogón süt a Nap és szikrázik a fény, csak a szívem szomorú, ha rád gondolok én. Egy késő üzenet, egy megkésett levél, amelyben üzenem, hogy nem vagy már enyém. Ragyogón süt a Nap és szikrázik a fény, csak a szívem szomorú, ha rád gondolok én. A börtönben az évek oly lassan múlnak el. Egy csavargó dalától vidámabb leszel. Ragyogón süt a nap és szikrázik a fééény, csak a szívem szomorú, ha rád gondolok én.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!