Vészjósló kijelentést tett a német külügyminiszter: „Putyin nem áll meg ebben a háborúban, nem akar megállni!”

2024. január 14. 21:45

Párizs és Berlin bejelentette: addig támogatják Ukrajnát, amíg szükséges.

2024. január 14. 21:45
NATO cyber conference

Az új francia külügyminiszter és német kollégája vasárnap megerősítette, hogy országuk addig kívánja támogatni Ukrajnát, amíg csak szükséges az Oroszország offenzívájával szemben. Teljes egyetértésben mondhatjuk, hogy 

addig kell az ukránokat támogatni, amíg szükséges” 

– szögezte le Stéphane Séjourné francia külügyminiszter első berlini látogatásán tartott sajtótájékoztatóján. „Ez azt jelenti, hogy európai szinten kell megszervezni az értékeink és az érdekeink alapján egyeztetett kezdeményezéseket” – tette hozzá a miniszter, aki előző nap Kijevben járt, de további részleteket nem közölt.   

„Putyin nem akar megállni!”

Annalena Baerbock német külügyminiszter hasonlóan foglalt állást, mondván, hogy addig kell Ukrajna oldalán állni, ameddig csak szükséges, ameddig Oroszország ki nem vonul „az ukrán területről”. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem áll meg ebben a háborúban, nem akar megállni 

– mondta a német külügyminiszter. A két miniszter nyilatkozata akkor hangzott el, amikor Kijev aggódik, hogy európai és amerikai szövetségesei egyre inkább haboznak az orosz invázió elleni harchoz történő segítségnyújtást illetően. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az elmúlt hetekben igyekezett újból mozgósítani a szövetségeseit „Partnereink habozásai az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi és katonai segítség kapcsán csak növeli időnként Oroszország bátorságát és erejét” – jelentette ki az ukrán elnök január 14-én Vilniusban.

(MTI)

Nyitókép: JANINE SCHMITZ / AFP

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2024. január 22. 06:53
Miről beszél a kvóta picsa? Putyin 1 éve áll, a front befagyva.
Graf
2024. január 15. 17:41
No, ha már a feministák ennyire előretörtek azzal azért számolni kell, hogy egy Lady ne legyen külügyminiszter, ugyanis biológilag is kisebb az agya mint egy férfié.. lásd ezt luvnyát .
herceg-3
2024. január 15. 16:28
Sajnos meg fog állni...! Pedig nem kéne neki! Számomra a lényeg, hogy Putyin Ukrajnában csináljon rendet!
Robi54
2024. január 15. 13:55
Hülye német picsa,te aztán tudod mit akar Putyin. Az ember esze megáll,hogy ezek hova süllyedtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!