Stoltenberg újabb dátumot mondott be: ekkorra lesz szerinte Svédország NATO-tag

2024. január 02. 17:48

Nagyon bízik benne, hogy a washingtoni csúcson ott lehet Svédország is.

2024. január 02. 17:48
null

A nyáron tartják az Egyesült Államok fővárosában a NATO éves csúcsát, amellyel kapcsolatban Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára elmondta, akár ott lehet rajta tagként Svédország is. Egyelőre Magyarország mellett Törökország az, amelyik nem hagyta jóvá Stockholm csatlakozását a szövetséghez.

Stoltenberg a DPA hírügynökségnek mondta azt, egészen biztos abban, hogy júliusig Svédország felvételt nyer. Stockholm az orosz-ukrán háború kirobbanása után jelezte, hogy szeretne felvételt nyerni az Atlanti Szövetségbe. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök tavaly ősszel beszélt arról, amennyiben az Egyesült Államok F-16-os vadászgépeket szállít nekik, belemennek a svéd NATO-csatlakozásba. 

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys


 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starmind
2024. március 17. 01:09
Azért kellett a skandinávoknak belépni a NATOba, mert általuk lesz a következő harc kikényszerítve.
véna
2024. január 03. 00:28
Ez nem optimista, hanem hülye.
2024. január 02. 22:59 Szerkesztve
Orbán mit mondott, amikor a svéd nato tagság megszavazásáról kérdezték? Azt mondta, hogy nem hisz benne, hogy megszavazzák (mármint a magyar képviselők a parlamentben), mert amikor a finneket megszavazták másnap egyből feljelentettek minket brüsszelben a finnek. Ilyen előzmények után a képviselőknek vannak fenntartásaik a svédekkel kapcsolatban
Takagi
2024. január 02. 21:21
Ha nem, akkor máskor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!