Nyugaton irigykedve figyelik: fontos versenyt nyer meg Magyarország

2024. január 22. 10:09

A vezető francia lap szerint Orbán Viktor pekingi kapcsolatainak köszönhető, hogy Magyarország Európa egyik legjobbjává válik az elektromos mobilitás felé való elmozdulásban.

2024. január 22. 10:09
null

Magyarország úton az európai elektromosautó-csata megnyerése felé – írja a Le Monde. A lap összeállítása szerint a siker kulcsa mindenekelőtt abban rejlik, hogy

Orbán Viktor képes ápolni a Pekinggel való szoros kapcsolatát, októberben például ő volt az egyetlen uniós vezető, aki részt vett az Egy övezet, egy út csúcstalálkozón.

A cikk szerint Európában jelenleg egyetlen város sem változik olyan gyorsan az elektromos mobilitás felé való elmozdulásának köszönhetően, mint Debrecen, ahol a BMW korszerű gyárában elektromos autókat, a CATL óriáscégnek pedig akkumulátorokat gyártanak majd.

A franciák emellett felidézik a BYD decemberi döntését, amely alapján a Teslát is legyőző kínai cég Szegeden építi fel első európai üzemét. A BYD képviselői korábban indokként arról beszéltek, hogy jó a kapcsolat a magyar hatóságokkal, kedvező a termelési, ipari és politikai ökoszisztéma.

Az Európai Számvevőszék előrejelzései alapján 2030-ra Magyarország – Németország mögött – Európa második legnagyobb akkumulátorgyártójává válik, megelőzve valamennyi regionális versenytársát, vagy éppen az olyan nagy országokat, mint Franciaország.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. január 23. 20:23
2018 decemberi Hidrogén Hírlevelünkben már beszámoltunk róla, hogya zürichi székhelyű H2 Energy és a Hyundai szándéknyilatkozatban rögzítette, hogy a dél-koreai autógyártó kb. ezer darab hidrogén-tüzelőanyagcellás (HTC) teherautót szállít Svájcnak 2019 és 2023 között. A szándéknyilatkozatban foglaltak lassan valósággá válnak, mivel a Hyundai júliusban leszállította az első tíz darab Hyundai XCIENT Fuel Cell teherautót a 2020-ban leszállítandó 50-ből. Az első járműveket idén szeptemberben állítják üzembe. Az aktuális tervek szerint a Hyundai összesen 1.600 darab XCIENT hidrogén tüzelőanyag-cellás teherautót szállít Svájcnak, illetve az érintett szállítmányozási vállalatoknak a szerződéses időszak végéig.
tibeti
2024. január 22. 15:13
mint az oviban, féltékenykedünk az okosabbra s arra, akinek jobb a játéka... sz@r alak az ilyen népség...
nyugalom
2024. január 22. 15:00
Jooooreggggelt!
faramuci
2024. január 22. 14:54
Eszük mint a penge,szemük mint a sasé......😃
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!