Nem jött be a zöld fordulat: befürdött az autókölcsönző a Teslákkal, el is adja őket

2024. január 12. 08:05

A Hertz megszabadul az elektromos flottájának harmadától.

2024. január 12. 08:05
Tesla drops China-made Model 3 price by up to 10%

Mintegy 20 ezer elektromos járműtől szabadul meg a Hertz autókölcsönző, hogy helyettük inkább benzines autókat vegyen – számolt be róla a CNN.  Az ok egyszerű, az utóbbi időben tetemes veszteséget termelt a főleg Teslákból álló elektromos flotta, ezt megérezte a vállalat részvényárfolyama is, amely az elmúlt évben közel 20 százalékot csökkent. 

A gyenge eredményt a kölcsönző két okra vezette vissza: a Tesla árazására, és arra, hogy a vártnál jóval magasabbak az autók üzemeltetési költségei. A vállalat vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy

a javítási költségek a dupláját teszik ki annak, amit a hagyományos meghajtású autóikra kell költeniük. 

Emellett a Tesla jelentősen csökkentette az elmúlt évben az új autóik árát, amely kihatott a használtautó-piacra: a Hertznél úgy számolnak, a villanyautó flottájuk viszonteladási ára a harmadával csökkent a tervezetthez képest, ez pedig igazi katasztrófa a vállalat számára.

A Hertz közlése szerint ennek ellenére továbbra is elkötelezettek az elektromobilitás mellett, és továbbra is azt tervezik, hogy flottájuk negyede elektromos autókból fog állni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Yan Daming / Imaginechina via AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 13. 00:25 Szerkesztve
"Zsolakomarom 2024. január 12. 11:47 »a javítási költségek a dupláját teszik ki annak, amit a hagyományos meghajtású autóikra kell költeniük« He ? Olyan egyszeru egy villanymotor mint a faek. Mi romlik el rajta ?" Tudtad, hogy az autókban motor körül ott a karosszéria? :DDD https://www.vezess.hu/magazin/2022/03/17/tesla-karosszeria-javitas-lakatos-munka-body-shop-budapest/ Nem lehet, trolladék, hogy Te magad is egyszerű vagy, mint a faék?
alexandrosz-2
2024. január 12. 22:46
A méregzöld baromságok nem gazdaságosak, nem is fönntarthatóak. A mérnökök ezt màr 30 eve is leírták.
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 12. 13:48 Szerkesztve
Látjátok milyen jó, hogy az elektromos átállásra tettünk! Milyen jól fogunk járni azzal, hogy még a falusi fabudijainkból is ázsiai vendégmunkások százezereivel üzemeltetett full extrásan környezetszennyező akkumulátorgyármonstumok kandikálnak ki!
Reszelő Aladár
2024. január 12. 11:48
Gondolom Elon Musk imidzse sem tett jót nekik, hiszen hiába zöld, ha közben republikánus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!