NATO tagállami vezető: A Nyugatnak a végső győzelemig támogatnia kell Ukrajnát

2024. január 11. 21:27

„A fő politikai jelzésnek most már annak kell lennie, hogy támogatjuk Ukrajnát az orosz imperializmus feletti teljes győzelméig” – jelentette ki Rinkevics.

2024. január 11. 21:27

Itt az ideje, hogy a partnerországok megváltoztassák Ukrajna támogatásával kapcsolatban az „ameddig szükséges” sablonnyilatkozataikat, és inkább a teljes győzelemig való támogatásról beszéljenek az Oroszország indította háború kapcsán – jelentette ki Edgars Rinkevics lett államfő csütörtökön Rigában azon a sajtótájékoztatón, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tartott.

„Véleményem szerint eljött az idő a hangsúly megváltoztatására. Gyakran mondtuk, hogy addig támogatjuk Ukrajnát, ameddig szükséges. De a fő politikai jelzésnek most már annak kell lennie, hogy

 támogatjuk Ukrajnát az orosz imperializmus feletti teljes győzelméig”

 – hangoztatta Rinkevics. Biztosított afelől, hogy Lettország továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának állami és társadalmi szinten. Kiemelte, hogy a már nyújtott támogatás értéke meghaladta Lettország GDP-jének egy százalékát.

Együttműködési megállapodást írnak alá drónok gyártásáról

A lett államfő elmondta, hogy tájékoztatta Zelenszkijt a következő lett katonai segítségnyújtási csomagról, amely tarackokat, tüzérségi lövedékeket és páncéltörő fegyvereket tartalmaz majd. Közölte azt is, hogy Ukrajna és Lettország együttműködési megállapodást ír alá drónok gyártásáról, továbbá egy megállapodást az ukrajnai újjáépítéshez nyújtott segítségről.

Zelenszkij Lettország előtt a két másik balti államban, Litvániában és Észtországban járt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. január 12. 20:00
Zselé miért teszi állandóan a szívére a kezét? Vagy infarktus, vagy szinészi fogás. Unalmas.
Anyu
2024. január 12. 18:34
"Lettország együttműködési megállapodást ír alá drónok gyártásáról, továbbá egy megállapodást az ukrajnai újjáépítéshez nyújtott segítségről." Na ez itt a lényeg. Ez egy üzlet a számukra, semmi több. Minél tovább tart a háború, annál jobban ki lesz tömve a zsebük, persze a mi pénzünkkel. Kösz, de nem.
Nimril
2024. január 12. 17:47
A „végső győzelemig”! Már csak a „Sieg Heil” hiányzott a nyilatkozatból!
jostothu
2024. január 12. 15:59
végső győzelem...Szerencsétlen hülye. Hitler hirdetett ilyeneket. Pancser.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!