Megindultak a német traktorok Berlinbe (VIDEÓ)

2024. január 07. 23:07

Elkezdődött a gazdatüntetés.

2024. január 07. 23:07
null

Hatalmas tüntetéssorozat lesz hétfőn Németországban – írtuk nemrég, arról beszámolva, hogy a német gazdáknál betelt a pohár.

Ezt is ajánljuk a témában

A gazdatüntetések tavaly decemberben kezdődtek országszerte, miután a költségvetési nehézségek miatt megszorításokat jelentett be a német kormány, amely érzékenyen érinti az átgondolatlan zöldpolitika miatt már így is nehéz helyzetben lévő német gazdákat. A Német Gazdaszövetség (BvD) elnöke szerint a kormány hadat üzent a mezőgazdaságból élőknek.

A szervezet vezetője az ígérte, hogy amennyiben nem változik a helyzet, akkor január 8. után olyat fog megtapasztalni az ország, amit eddig sosem.

Úgy tűnik, nem kellett várni január 8-ra, már vasárnap este megindultak a traktorok Berlinbe. A Nyugat-Európában ritkán látható jelenetekről számos videó került fel a közösségi oldalakra.

A fősodratú sajtó retteg, mivel attól tart, hogy a 2021-ben hivatalba lépett szocdem-liberális-zöld koalíció elleni indulatok az egyre népszerűbb ellenzéki párttá váló AfD malmára hajtják a vizet. Az átlagemberek véleményéről egyelőre nincs információ, a közösségi oldalakon azonban sokan fejezik ki támogatásukat a tüntetők felé.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: képernyőmentés

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2024. január 08. 10:01
Nancy Faeser (SPD) német belügyminiszter: „Aki a mindennapi életben blokkolja azokat, akiknek munkába, iskolába vagy orvoshoz kell rohanniuk, az első és legfontosabb a düh és a megértés hiánya miatti aggodalom. A cél nem szentesíti az eszközt. A törvényes tiltakozás ott ér véget, ahol mások jogait megsértik. A jobboldali szélsőségesek és a demokrácia ellenségei megpróbálnak beszivárogni és kihasználni a tüntetéseket. Meg akarják támadni az államot, és megrágalmazzák a választott politikusokat" - mondta a Rheinische Postnak. Még pár óra és le lesznek nácizva
Boruss Demeter
2024. január 08. 08:24
A kasza egyenes...
Szerintem
2024. január 08. 07:32
Mert Németországban minden rendben, semmi lecsúszás, csak a nagy elégedettség és fejlődés, ugye balfaszok? Amikor meg fellendülőben voltak, akkor temettétek Kádárnak tapsolva a hanyatló nyugatot. Fordítva vagytok bekötve, balfasz valóságtagadók, de nálunk legalább a dögkútban, a helyeteken vagytok.
ördöngös pepecselés
2024. január 08. 07:22
könnyen lehet hogy az elfojtott indulatok ebben a kuktában fognak robbanásig sűrűsödni ez az alkalom migráns, genderkorcs, "Putyinpárti" mentes ezért képes becsatornázni az összes indulatot. A traktorok száma pedig nyomatékot ad az eseménynek. Hajrá Németország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!