Marine Le Pen elhatárolódott a német AfD-től a bevándorlási politikájuk miatt

2024. január 25. 21:52

A javasolt politika a külföldiek, valamint a „nem asszimilálódott állampolgárok” tömeges kitoloncolása volt.

2024. január 25. 21:52
null

Marine Le Pen csütörtökön kijelentette, hogy nem ért egyet a bevándorlók tömeges kiutasításának ötletével, amelyet állítólag a német AfD egy része, az uniós parlamentben szövetségese támogat – írta meg az AFP.

A közvélemény-kutatásokban magasan vezető Alternatíva Németországért (AfD) párt tagjai állítólag szélsőségesekkel, köztük egy prominens osztrák szélsőjobboldali vezetővel folytatott megbeszélésen vitatták meg az ötletet.

A javasolt politika a külföldiek, valamint a „nem asszimilálódott állampolgárok” tömeges kitoloncolása volt.

„Teljes mértékben nem értek egyet azzal a javaslattal, amelyet a jelek szerint azon a találkozón megvitattak, vagy amelyről döntöttek” – mondta Le Pen egy sajtótájékoztatón.

Le Pen a Nemzeti Összefogás (RN) párt frakcióvezetője, pártjának képviselői ugyanabba az európai parlamenti frakcióba tartoznak, mint az AfD, és Le Pen szerint ez a megállapodás most már vita tárgyát képezi.

„Az a véleményem, hogy van egy fő vitapontunk az AfD-vel” – mondta, hozzátéve, hogy ennek „következményei lehetnek arra nézve, hogy képesek vagyunk-e szövetségesek lenni ugyanabban a csoportban”. Le Pen kijelentette, hogy 

„minden francia ember mellett áll, függetlenül attól, hogyan szerezte meg az állampolgárságát", 

még akkor is, ha pártja nem mindig ért egyet azokkal a kritériumokkal, amelyeket a hatóságok alkalmaznak az állampolgárság megadásakor.

Nyitókép: ALAIN JOCARD / AFP

 

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 29. 04:09
Ezért tömte euró milliiókkal Lölőke bankja … A csüngőhasú újra csalódott…
Kamcsatka5
2024. január 28. 12:31
lópen egy szarosgyuri bérenc! Akár a csurka!
rockercicc
2024. január 26. 11:09
Már ezt a picsát is megvették.
Onurisz
2024. január 26. 09:19
Majd egyet fogsz még érteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!