Kuleba már tudja, miből épül majd fel Ukrajna

2024. január 10. 09:38

Joe Biden amerikai elnök azt kérte, hogy 2024. február 24-re legyen kész a stratégia.

2024. január 10. 09:38

A befagyasztott orosz vagyon teljes összege fedezheti Ukrajna behajtási igényének több mint 80%-át – mondta Dmitro Kuleba külügyminiszter a The Kyiv Independent szerint. A portálon azt írják: mintegy 300 milliárd dollárnyi orosz jegybanki vagyont fagyasztottak be Nyugaton, miután Oroszország teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen. Kijev szövetségesei hónapok óta tárgyalnak arról, hogyan lehetne legális módot találni a pénzek elkobzására, 

amelyeket Ukrajna háborús és újjáépítési erőfeszítéseihez lehetne felhasználni.

Az amerikai és európai tisztviselők között az elmúlt hetekben állítólag felerősödtek az ilyen jellegű tárgyalások, és Joe Biden amerikai elnök azt kérte, hogy 2024. február 24-re legyen kész a stratégia. Kuleba bizakodását fejezte ki, hogy Ukrajna megkapja a befagyasztott orosz vagyonból származó pénzeszközöket. „Ez 100%-ban meg fog történni, a kérdés az, hogy milyen mértékben, mert három elem van: maguk a befagyasztott eszközök, az eszközökből származó nyereség és az ezekből származó adók. De ez meg fog történni, mert van értelme, hogy Oroszország fizessen” – hangoztatta a külügyminiszter.

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Valentyn Ogirenko

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunok99
2024. január 11. 09:48
Az anyad te hulye naci.....de a legolcsobb akkor lenne, ha Putyin vegigmasirozna rajtatok, visszaadna nekunk es a Lengyelek ami jar, ti meg mehetttek a retekbe, vagyis a megszunesbe....rohadt,aljas naci nemzet!
backsplash
2024. január 10. 22:55
Fel kéne ébredni. Nem kapni fognak pénzt, hanem hamarosan összeírják a szponzorok Ukrajna eddigi tartozását és benyújtják a számlát. Semmi sem volt ingyen, leszedik róluk, amit a ruszki otthagy. Arról nem is beszélve, hogy Ny-Európa úgy szívta fel az ukrán lakosságot mint a száraz szivacs a vizet. Azok már nem mennek vissza, hacsak nem történik valami csoda.
Antifleto
2024. január 10. 22:48
Ha lesz mit ujjá építeni akkor az biztosan fekete sziklából lesz.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 10. 21:33
A jó hír, hogy kisebb területtel kell számolniuk. Így majd olcsóbb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!