Bekérették a magyar nagykövetet Olaszországban az antifa-támadások vádlottja miatt

2024. január 31. 09:24

„Elképzelhetetlenek, elfogadhatatlanok azok a képek, amelyek Ilaria Salisról láncra verve láthatók Salvini és Meloni barátja, Orbán magyarországi tárgyalótermében” – fogalmazott az ügyben a Demokrata Párt.

2024. január 31. 09:24

„Ilaria Salis olasz tanárnő érkezése a budapesti bíróságra, láncra verve, már diplomáciai ügy” – közölte a Corriere della Sera online cikke, amely korábban printben is megjelent. A magyar nagykövetet Antonio Tajani külügyminiszter hívatta be, hogy fogadhassa a kormány hivatalos tiltakozását.

Ezt is ajánljuk a témában

Antonio Tajani külügyminiszter kedden beszélt Giorgia Meloni miniszterelnökkel az ügyben, és megegyeztek az irányvonalban az olasz lap szerint. A kormány gondolatait tegnap Carlo Nordio igazságügyi miniszter is egyértelműen megfogalmazta. „Ez egy nagyon durva kép” – mondta az igazságügyi miniszter a Rai Unón. És hozzátette: „Találkoztunk az apával,

természetesen a magyar igazságszolgáltatás szuverén.

Diplomáciai csatornákon keresztül intézkedhetünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy enyhítsük azokat a szigorú körülményeket, amelyek között fogva tartják.” A Demokrata Párt is felszólalt: „Elképzelhetetlenek, elfogadhatatlanok azok a képek, amelyek Ilaria Salisról láncra verve láthatók Salvini és Meloni barátja, Orbán magyarországi tárgyalótermében. A kormánynak és Tajani miniszternek félre kell hagynia a csendet és a bátortalanságot, és konkrétan kell cselekednie” – írja a Corriere della Sera.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 270 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2024. január 31. 19:20
Mondjuk ki nyíltan: Az olasz kormány cinikusan, gátlástalanul és végtelenül erkölcstelenül köztörvényes bűnözők védelmében használja a diplomáciai nyomásgyakorlás eszközeit, mindezt a Hálózat sajtójával vállvetve. Ez mindent el is mond róluk. Európa A Szekta markában van. Ha lenne töke a magyar bíróságnak, ez után még azért is csavarna egyet a büntetésen.
robag7
2024. január 31. 19:11
Szóval ártatlan járókelők félholtra verésében segédkezőt láncra verni durva szerintük. Nos kedves olaszok, ezért tart a káosz felé az országotok. Mert betegesen gondolkodtok...
szilvarozsa
2024. január 31. 18:43
Csak nyávogjanak az olaszok! Legalább elveszik a többi balfasz terrorista kedvét a hasonló magyarországi szórakozásoktól.
Martell 2
2024. január 31. 17:56
Na szép, Meloni az ukránok csicskája, akadálytalanul özönlenek be hozzájuk az élősködők és már komcsi terroristákat is véd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!