Amerikából figyelmeztetik a magyarokat a „gengsztertaktika” miatt

2024. január 15. 09:20

A The American Conservative cikke a lengyelországi eseményeken keresztül mutatja be, mire kell vigyáznia Magyarországnak, Hollandiának és Szlovákiának, mert az Európai Unió centralista erői mindent megtesznek azért, hogy leszámoljanak politikai ellenfeleikkel.

2024. január 15. 09:20
Free Poles Protest In Warsaw, Poland

Donald Tusk, aki választási kampányában a jogállamiság és a demokratikus normák visszaállítását ígérte, most nyíltan gengszter taktikát alkalmazva számol le politikai ellenfeleivel Lengyelországban – írja a The American Conservative, amely bemutatja az új kormány eddigi politikai intézkedéseit.

Az elmúlt hetek lengyelországi történései figyelmeztetésül szolgálnak Magyarországnak, Hollandiának és Szlovákiának is. Az EU centralista erői ugyanis nem fogadják el, ha a politikai spektrum szélén lévő pártok kapnak felhatalmazást a választóktól

– szögezte le a cikk.

A szerző emlékeztet, Lengyelországgal kapcsolatban gyakran emlegették Orbán Viktort és sorozatban négy választási győzelmét – többek között éppen azokkal a politikai témákkal, például migráció, háborúk, NGO-k megfékezése, amelyek konfliktusokat okoznak Brüsszellel. Michael O'Shea úgy véli, a Jog és Igazságosság pártja egyre kevésbé tudta lemásolni ezt a képletet, sőt, a magyar ellenzék önpusztító tendenciáinak egy részét mutatta.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Beata Zawrzel

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. január 15. 15:10
A lengyeleket vagy kerékbetörik -vagy fellázadnak. Nem látják,hogy az usai "barátaik" vezénylik a "koncertet" -és nem a "németügynök" Tusk-mert Németország politikailag nemlétező.
julius68-2
2024. január 15. 13:52 Szerkesztve
Tuskó begmutatja az AFD-nek, ha majd győznek, hogy vegyék majd át a hatalmat. Az Európai Unió akkor is kussolni fog ? Dehogy akkor majd lesz sivalkodás, mert a lipsík mind ilyen taknyok.
Dixtroy
2024. január 15. 13:46
"Michael O'Shea úgy véli, a Jog és Igazságosság pártja egyre kevésbé tudta lemásolni ezt a képletet," A PiS ott baszta el, hogy gesztusokat tettek a libernyákoknak, ami nemcsak felesleges, mert úgysem értékelik, de káros is, mert a saját választóik megrökönyödnek, és nem a balfékektől szereznek szavazatokat, hanem a sajátjaikat veszítik el.
Dixtroy
2024. január 15. 13:43
"Az EU centralista erői ugyanis nem fogadják el, ha a politikai spektrum szélén lévő pártok kapnak felhatalmazást a választóktól" A fidesz mióta is van szélen és a szélsőballibernyák ámokfutás mióta centralista?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!