Orbán Viktor Tucker Carlsonnak: Az amerikai kormány „rosszabbul bánik velünk, mint az oroszokkal"

2023. augusztus 30. 11:47

A magyar miniszterelnök a konzervatív műsorvezetőnek elmondta: miközben Amerika felmondta a magyarokkal kötött kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást, addig Oroszországgal ezt nem tette meg.

2023. augusztus 30. 11:47
null

Tucker Carlson, a Fox News korábbi műsorvezetője, amerikai konzervatív újságíró fél órás interjút készített Orbán Viktorral. Az interjúban szóba került az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolata is. A magyar miniszterelnök elmondta:

„nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy azt gondoljuk: az Egyesült Államok egyenlő a kormányával.”

Orbán kifejezte reményét: a republikánusok visszatérnek a hatalomba, és akkor „a kapcsolat újra nagyon jó lesz.”

„De jelenleg a kapcsolatunk abszurd”

– jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán rámutatott, még Oroszországgal sem bánt úgy Amerika, mint Magyarországgal:

„El tudja azt képzelni, hogy az Egyesült Államok kormánya felmondta a Magyarország és az Egyesült Államok között meglévő, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást, de ugyanakkor az Oroszország és az Egyesült Államok közötti egyezmény továbbra is életben van?”

„És ez azt jelenti, hogy azoknak az amerikai állampolgároknak, akik Magyarországon élnek és dolgoznak, adót kell fizetniük az önök kormányának, mind pedig teljes mértékű szövetségi adót az Egyesült Államokban" – magyarázta el Tucker Carlson a nézőknek.

„Bár NATO tagok vagyunk és az Egyesült Államok szövetségesei, mégis rosszabbul bánnak velünk, mint az oroszokkal” 

– mondta Orbán Viktor. 

A teljes interjút itt nézhetik meg:

(Nyitókép: Youtube)

 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
augustus2-0
2023. augusztus 30. 16:36
Mandiner444hu 12:02 Vagy fölteszi a közösségi médiába az aszódi vonatbaleset áldozatait megkönnyező videót. Vagy a táncost. Hátha valamelyikkel űbereli Orbánt.
Ízisz
2023. augusztus 30. 14:32
Z. A dollármédia gazdádátok által ide zavart bérkommentelő cselédek, rághatjátok a redvás faszotokat!!! A gyűlölködő, dollármédia hazug propagandával meg kitörülhetitek a gecis seggeteket!!! Pont ennyit ér amit ide hánytok a kommentfalra!!! 💯 HAJRÁ OV, HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!!! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺👏👏👏😉
Falióra tábornok
2023. augusztus 30. 14:06
jááááájistenemmileszvéééélünkKÉÉÉRLEKKsegíccsedmegamagyartmerthátmármegintcsakbáncsákamagyartotJÁÁÁÁÁJJJ
Genusnextgen
2023. augusztus 30. 13:41
A kipcsak-cigány meglepődött, pedig egyáltalán nincs min meglepődni. Az USA és az orkok szemében is barátságtalan országgá tette hazánkat. Ügyes húzás, stratégiai. "„Nem egyedüli eset az, ami a magyar amerikai kettős adóegyezménnyel történt, hiszen hasonló lépésre láthatunk példát Oroszország részéről is. Egy március 15-i sajtóközlemény szerint ugyanis az orosz pénzügyminisztérium és az orosz külügyminisztérium kezdeményezte a barátságtalan országokkal kötött, kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodások felfüggesztését” – hívta fel a figyelmet az adószakértő."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!