Nekünk is megvan a hidzsábunk

2023. augusztus 14. 21:00

Lehet, hogy nemsokára annál távolabb lesznek Isten szabad egétől. A föld alatt.

2023. augusztus 14. 21:00
IRAN - A WOMAN WEARING A FACE MASK TO PROTECT FROM H1N1 INFLUENZA IN PANJSHAMBE BAZAR - MINAB
Révész  Sándor
Révész Sándor
HVG

„Iránban a politikai előrejelzés újabb viharokat jelez. Újabb halálos viharokat. A tavaly szeptember óta tartó tüntetésekbe eddig legalább ötszázan haltak bele, folynak a kivégzések, tízezrek vannak börtönben.

Az iráni vidék és az iráni nagyvárosok politikai fejlettsége, szabadságigénye között, miként Magyarországon, azonképpen Iránban is jelentős különbség van. Az iráni nagyvárosokban hónapok óta tömeges civil engedetlenség zajlik. Nők sokasága fütyül az iszlám öltözködési törvényekre. Hidzsáb nélkül járnak hajadonfőtt Isten számukra már szabad ege alatt.

Lehet, hogy nemsokára annál távolabb lesznek Isten szabad egétől. A föld alatt.

A nem éppen tiszta választásokon megválasztott keményvonalas elnök, Ebrahim Raiszi, akinek a keze pályája során politikai foglyok tömegének halálában volt benne, és aki most a 84 éves vallási vezető, Ali Hámenei utódlásáért pedálozik, keményen megfenyegette a minap a kendőtlen nőket, hogy jaj lesz nekik! Minden eszközzel beszüntetik a hidzsáb nélküli nyilvános sétafikálást, és már ki is dolgoztak egy törvényt, amely drákói büntetésekkel sújtja majd a kendőtleneket.”

Nyitókép: Eric Lafforgue / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. augusztus 15. 10:49
Irán. Várj, ez az az ország, aminek a belpolitikájába annak idején a britek és amerikaiak, némi izraeli segítséggel nyúltak bele az olaj miatt, aminek az eredményeképpen egy fejlődő, nyugatbarát országból egy fundamentalista muszlim hely lett? És ezzel az országgal kapcsolatban Révész Sándornak véleménye van és még párhuzamokat is talál? Elbűvölő, de tényleg.
díszponty
2023. augusztus 15. 09:28
Két szót emelnék ki ebből az imából. Szabadságigény, és MIKÉNT Magyarországon. Remek. Az ottani tüntit pariba hozza az Oktogonon üléssel hányással, karácsonyfa rugdosással. A szabadságigényt természetesen úgy érti: a zorbánizmustól való megszabadulás, a városi hippi nihil regnálásának kozmopolita vágya. És minden vallástól való megszabadulás, legyen az buddhista, vagy UFO hívő, de természetesen Krisztus a legborzalmasabb, utána rögtön ott áll a sorban Mohamed. Elfelejti, volt már nyugatos kozmopolita Irán, Reza Pahlavi sah alatt és mit tesz Isten (mondjuk bármelyik) a szabadságigény behívta Ruholláh Khomeini ajatollah forradalmi paradicsomát. Hátezthogy? Se Pahlavi se ajatollah? Ja értem. Soros bácsi buzigender nihilista liberálkáosza, azt csinálok amit akarok katedrálisa – ez kéne neked, nektek. Mehetsz a fizuért Alinsky pápához. (Az is egy vallás sajna, szomorúságodra). ,
zakar zoltán béla
2023. augusztus 15. 09:17
000000000000000000
nyúlgerinc
2023. augusztus 15. 08:42
Igazad van Sanyi! Nektek is meg van, de a magyaroknak nincs.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!