Ukrajna jelenleg még nem alkalmas az EU-ba történő belépésre

2023. december 21. 15:09

Hosszú még az út a teljes jogú tagságig.

2023. december 21. 15:09
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„Az ukránok már egy évtizede világossá tették, hogy az orosz függőség helyett a szabadságot, tehát a nyugatot, Európát kívánják választani. A Vlagyimir Putyin vezette atomnagyhatalom ezért támadta meg őket, semmibe véve a nemzetközi jogi normákat. Keleti szomszédaink életükkel és vérükkel fizetnek e szándékukért, védve szülőföldjüket az orosz hódítóktól.

Elég erős érv ez amellett, hogy az Európai Unió országai gesztust gyakorolva elkezdjék a csatlakozási tárgyalásokat Kijevvel. Hosszú még az út a teljes jogú tagságig, hiszen Ukrajna jelenleg még nem alkalmas az EU-ba történő belépésre. Érdemes azt is fejben tartani, hogy jelenleg is sorban állnak más országok – már hosszabb ideje – az uniós tagságért, és a tisztesség azt kívánja, hogy ezek az államok (Szerbia, Montenegro, Észak Macedónia stb.) előbb lehessenek majd tagok, mint Ukrajna.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: KANIUKA RUSLAN / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. december 22. 20:17
Meg jövőre sem - meg 10 éve múlva sem... ja, addigra már Ukrajna sem lesz.
Héja
2023. december 22. 09:48
Csak a szokásos köz helyek felebarátaim.
counter-revolution
2023. december 22. 06:36
Hazudsz, szadeszes patkány! "Az EU nem katonai szervezet, katonapolitikai blokk, ellentétben a NATO-val, ezért mindig is azt mondtuk, semmi kifogásunk nincs ellene. Bármely ország szuverén döntése, hogy csatlakozik-e egy gazdasági egyesüléshez vagy sem, és az adott gazdasági egyesülésen múlik, hogy vegyen-e fel új államokat a tagjai közé vagy sem – mondta beszédében az orosz vezető."
moricka13-3
2023. december 22. 04:24
Fodor Gábor, Ukrajna valóban nem alkalmas, de az is meglehet, hogy soha nem is lesz alkalmas az EU ba és a NATO ba való belépésre. Akkor pedig Őkelmének miféle érdeke fűződik ebben az igazi Kész átverés showban a mézesmadzag húzogatásának az ukránok orruk előtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!