Újabb ország külügyminisztere támadja Magyarországot Ukrajna miatt

2023. december 12. 12:08

A litván külügyminiszter szerint Magyarország ellene van Európának, részben azért, mert nem támogatja Ukrajna EU-csatlakozását. Magyar kollégája, Szijjártó Péter leszögezte, a kormány nem enged semmiféle zsarolásnak vagy nyomásgyakorlásnak.

2023. december 12. 12:08

„A magyar álláspontot nem csak Ukrajnával kapcsolatban, hanem sok más kérdésben is úgy tudom értelmezni, hogy ellene vannak Európának és mindannak, amiért Európa harcol” – jelentette ki Gabrielius Landsbergis, Litvánia külügyminisztere a Corriere della Sera beszámolója alapján.

Az olasz lap azt írja, ez az a hét, amikor alaposan próbára teszik az Európai Unió Ukrajnával kapcsolatos álláspontját, hiszen bár a többség támogatná a finanszírozást és az EU-csatlakozást is, Magyarország ellenáll. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban leszögezte, a magyar kormány nem enged semmiféle zsarolásnak vagy nyomásgyakorlásnak, a németek pedig rájöttek, hogy Orbán Viktort nem érdekli a pénz, ha Ukrajna csatlakozásáról van szó.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk is idézi a magyar külgazdasági és külügyminisztert, aki úgy véli,

az európai politikusok nagy része teljesen felkészületlenül és Európa jövőjével kapcsolatos stratégiai konszenzus nélkül akar fontos döntéseket hozni.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: ANP/Jonas Roosens

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Interista
2023. december 12. 18:01
Litván ? A focipályán is leléptük őket. Vilniusban megkegyelmeztünk nekik. Ez a litván külügyér sem az eszéről híres. Inkább arról, hogy jár a szája. Az amerikai meg az angol brén. Szopóautomata .
KBA98
2023. december 12. 17:20
és kit érdekel?
MrStokes
2023. december 12. 16:59
Amerikai ügynökök ezek az ukrán maffia államot támogató strómanok. Fizessék ezek az ukrán maffia államot senki nem áll az útjukba, de nem kényszerítsenek rá senkit.
farkas bea
2023. december 12. 16:54 Szerkesztve
Kevés olyan remek, karizmatikus külügyminiszter van a világon, mint Szijjártó Péter! A hoholok csak ámítanak, a vállalásaikat nem tartják be. Nem szabad hinni nekik! Se NATO, se Puniós tagság nem jár nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!