Nagy-Britannia több száz légvédelmi rakétát szállít Ukrajnának

2023. december 29. 21:00

A védelmi miniszter szerint Putyin „kétségbeesett és hiábavaló” kísérlete volt az ukrajnai rakéta- és dróntámadás-sorozat.

2023. december 29. 21:00
Weekly Cabinet Meeting in Downing Street

Nagy-Britannia több száz légvédelmi rakétát szállít Ukrajnának – jelentette be péntek este Grant Shapps brit védelmi miniszter.

Shapps tájékoztatása szerint a szállítmány az Ukrajnának eddig adományozott, az orosz drónok és rakéták lelövésére „hihetetlen pontossággal” bevethető brit légvédelmi rendszerek feltöltését célozza.

A miniszter szerint az Oroszország által péntekre virradó éjjel végrehajtott nagyszabású ukrajnai rakéta- és dróntámadás-sorozat 

Vlagyimir Putyin orosz elnök „kétségbeesett és hiábavaló” kísérlete volt arra, hogy az orosz sorkatonai állomány által elszenvedett katasztrofális, több százezres emberveszteség után ismét lendületet adjon a hadműveleteknek.

A londoni védelmi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint Nagy-Britannia hozzávetőleg kétszáz légvédelmi rakétát szállít Ukrajnának.

A tárca közölte azt is, hogy Nagy-Britannia átadta Ukrajnának a korábban megígért Challenger 2 típusú brit harckocsikat és az AS90 önjáró lövegeket. A tárca szerint a most bejelentett újabb rakétaszállítás keretében Ukrajna ASRAAM (Advanced Short Range Air-to-Air Missiles) típusú, rövid hatótávú, Nagy-Britanniában gyártott eszközöket kap.

A minisztérium adatai szerint Nagy-Britannia eddig 4,6 milliárd font (több mint kétezermilliárd forint) katonai támogatásra vállalt kötelezettséget Ukrajna számára.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / ANADOLU / Anadolu via AFP
 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuners
2023. december 30. 16:04
Szerencsétlen lengyel traktorosok 😃
remi
2023. december 30. 12:07
"Oroszország pénteken hajnalban és napközben nagyszabású támadást indított ukrán célpontok ellen, ami elképesztő gazdasági költséggel járt, becslések szerint ez meghaladja az 1,2 milliárd dollárt." A fejlettnyugati sajtó szerint a hoholok ~1200 db. lérakot lőttek ki. Az viszont ingyen volt és nem került egy centbe se. Jut eszembe,a hoholoknak tényleg nem, mi fizetjük, zejus adófizetők gyakorlatilag az egészet.
KBA98
2023. december 30. 11:58
Az angolok annyira hülyék, hogy pakisztáni balf..-t "választottak" miniszterelnöknek! A csúszhülye Borisz után, aki csak a szart kavarta!
B_kanya
2023. december 30. 11:52
Kovács Ubulkafabatka 2023. december 29. 23:44 "Oroszország pénteken hajnalban és napközben nagyszabású támadást indított ukrán célpontok ellen, ami elképesztő gazdasági költséggel járt, becslések szerint ez meghaladja az 1,2 milliárd dollárt." Bizonyára. Ezt azok becsülték, akik 25%-os orosz GDP-összeomlással számoltak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!