Érdemes egyszer és mindenkorra rendet rakni a foszforsalátában

2023. december 12. 18:16

A Washington Post döbbent borzadással számolt be arról, hogy a izraeli hadsereg foszforbombákat vetett be a Hezbollah ellen Libanonban.

2023. december 12. 18:16
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„A minap a Washington Post döbbent borzadással számolt be arról, hogy a izraeli hadsereg foszforbombákat vetett be a Hizballah ellen Libanonban.

Ami ezután következett, az a tudatlanságból, előítéletekből és sík hülyeségből kikevert franciasaláta volt, amit manapság az újságírás cimke alatt nyomnak le a torkunkon.

Mivel a hasonló zagyvaságok tömegét egyszer már ránk zúdították az orosz-ukrán háborúban, érdemes egyszer és mindenkorra rendet rakni a foszforsalátában.

1. A fehérfoszfor tartalmú gránátokat, bombákat stb. számos szerepkörben alkalmazzák úgymint: jelzés, álcázóköd, gyújtótöltet stb.

2. A fehérfoszfor nem vegyi fegyver.

3. A fehérfoszfor mint technológia, nem tiltott. Bizonyos alkalmazásait azonban a hadijog igyekszik korlátok közé szorítani.

4. A hadijog egészét alkotó egyezmények, precedensek stb. különböző részei foglalkoznak a fehérfoszfor alkalmazásával. Mivel nem minden állam ratifikálta a hadijog egészét, a fehérfoszfor alkalmazását nem lehet egyformán számonkérni mindenkin.”

Nyitókép: Robert C. Castel Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. december 13. 16:06
Foszfor helyett faszpor. Ennyit ér a Washington Post.
JHonny68
2023. december 13. 12:58
Mi a mai váltási arány zsidó vs palesztín életre? 1/10 vagy már felment 1/12?
JHonny68
2023. december 13. 12:55
Népírtó tolvaj, gyilkosok! Bident és Netanyahut várja a Hágai bíróság.
asszaur
2023. december 13. 11:06
Sôt régen a gyufában is volt.... Ennek ellenére 2003-ban Bagdad elfoglalásakor az angol-amerikai haderô használt foszforbombát, aminek Tony Blair szerint is 870ezer áldozata volt, Ami a valóságban 1-1.2 millió kozott volt. A foszfor bomba vagy eléget, vagy az égésekor keletkezô oxigénhiányban megfulladsz. Nagyon humánus fegyver. Gondolom Izrael nem ratifikálta tiltást, tehát .... csak nyugodtan... Szóval gyomorforgató az ó-héber...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!