Willkommen! Méreggel akart merényletet elkövetni egy iráni férfi Németországban

2023. november 23. 22:49

Titkosszolgálati információ alapján sikerült elkapni.

2023. november 23. 22:49

Terrorizmus vádjával négy év börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön Németországban egy 26 éves iráni férfit, aki méreggel akart merényletet elkövetni.

Az illetékes dortmundi bíróság az ítélet kihirdetése után a férfit azonnali hatállyal letartóztatásba helyezte arra hivatkozva, hogy veszélyt jelent a társadalomra.

A férfinak eltökélt szándéka volt, hogy mérgezőanyagokkal terrorcselekményt hajt végre”

– mondta Dirk Kienitz, a tárgyalást vezető bíró.

A vádlottat – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – testvérével együtt januárban vették őrizetbe egy titkosszolgálati információ alapján. Azért került a hatóságok látókörébe, mert az interneten több olyan emberrel csevegett, aki a rendvédelmi szerek gyanúja szerint közel áll az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez.

A tárgyalás során kiderült, hogy utasításokat kapott arra, miként állíthat elő ricin és cianid mérgeket,

és már hozzá is látott a szükséges alapanyagok beszerzéséhez. A támadást 2022 szilveszterére tervezte, de nem tudta addigra az összes összetevőt beszerezni.

Az ítélet szerint a férfi nem jelentett valódi veszélyt, ugyanis több szakértő alátámasztotta azt, hogy a mérgek elkészítéséhez kapott instrukciók használhatatlanok voltak. A bíróság álláspontja szerint viszont mivel a férfi elhitte, hogy képes mérgeket készíteni, mégis veszélyt jelent a társadalomra. A testvére elleni vizsgálatot megszüntették.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: JENS SCHLUETER / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 24. 06:41
"Orbán Viktor megismételte: továbbra is a bevándorlást támogatja A fideszesek nem tettek le róla, hogy Magyarországon is tömegesen legyenek migránsok. Először szabadon engedtek 1641 elkapott, elitélt, és bebörtönzött embercsempészt, akik mér másnap "munkába álltak" a szerb - magyar határon. Majd Orbán közölte, hogy több százezer ázsiai migránsmunkás behozatalát kezdte meg. Akik többsége a környezetszennyező akkugyárakban fog melózni" / julius68 /
Tommaso
2023. november 24. 05:50
Túlságosan enyhe itélet. "A biróság szerint a férfi nem jelentett valódi veszélyt" Ez BAROMSÁG. Megvolt a szándék a gyilkosságok elküvetésére, az ügyetlensége nem mentség. Pár év múlva újra próbálkozhat, immár felkészültebben. Az ilyeneknek nincs helyük Európában. A szabadulása után ki kell(ENE) utasitani. Gyilkolássza otthon az ajatollahokat, ha már ez a hobbija.
bagira002
2023. november 24. 03:34
Gyanítom Merkel-Ursula kapcsolatban áll a terroristákkal . Merkelt -Ursulát kapjátok el Európából temetőt csinálnak.
bagira002
2023. november 24. 03:31
Merkel tömeggyilkos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!