Izrael palesztin rabok újabb csoportját engedte szabadon kedd hajnalban

2023. november 28. 08:52

A 33 rabot, nőket és tinédzsereket különböző büntetés-végrehajtási intézetekből engedték el.

2023. november 28. 08:52
null

Izrael palesztin rabok újabb csoportját engedte szabadon börtönökből kedd hajnalban az izraeli erők és a gázai palesztin fegyveres csoportok közötti humanitárius szünetről született megállapodás részeként.

A 33 rabot, nőket és tinédzsereket különböző büntetés-végrehajtási intézetekből engedték szabadon 

– közölte az izraeli börtönhatóság. A legfiatalabb a jelentések szerint 14 éves. Ezzel százötvenre emelkedett az izraeli börtönökből kiengedett palesztin foglyok száma. A Hamász iszlamista szervezet fogságából eddig 51 izraeli szabadult ki. Izrael újabb listát kapott a Gázai övezetben fogva tartott túszokról, akiket hamarosan szabadon engednek – jelentette kedden az izraeli média. A névsorban szereplőket várhatóan kedden engedik el – jelentette a Times of Israel Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatalára hivatkozva. A jelentés szerint a listát ellenőrizték, és értesítették a túszok családjait. 

Ezzel a gázai túszok ötödik csoportját engednék szabadon azóta, hogy pénteken humanitárius szünet kezdődött a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet és Izrael között.

(MTI)

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 28. 15:00
powerage azt kérdezte, miért voltak börtönben a most szabadon engedett arabok. Nos, mert bűncselekményeket, ill. terrorcselekményeket követtek el. A késes merénylet, a szándékos elütés, és a rendőrök utcakövekkel, vagy Molotov-kocktélokkal dobálása is annak számit. szivesen:-))
Tommaso
2023. november 28. 14:55
Izrael palesztin rabok újabb csoportját engedte szabadon kedd hajnalban. Muszáj volt, mert a zsidó túszok élete mindennél fontosabb, de ezért súlyos árat fizethetnek. Hiszen a szabadon engedett "kezdő" terroristák minden bizonnyal a HamaSS utánpótlása lesznek. a HAmaSS pedig nem csupán terrorszervezet, hanem népirtásra szakosodott diktatúra.
Namond
2023. november 28. 14:32
A kriptodeviza mostanra a terroristák kedvence Olyan terrorista csoportok fő pénzügyi platformja lett, mint a Hamász vagy a Hezbollah. https://www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/kriptodeviza-bitcoin-tron-terrorizmus-hamasz.781099.html
ProletarFC
2023. november 28. 09:46
AZ ANTIKOMMUNIZMUS A SÖPREDÉK VALLÁSA /tartarossz.blogspot.com/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!