Az EP-képviselő Ficót fenyegeti: Orbánnal még toleráns volt az Unió

2023. november 10. 10:14

Sophia in 't Veld holland EP-képviselő szerint Szlovákia új miniszterelnöke, Robert Fico nem jut messzire politikai terveivel, mert az Európai Tanács már nem fogja úgy tolerálni, mint Orbán Viktort.

2023. november 10. 10:14
null

Egyértelmű, Orbán Viktornak túl sokáig engedték, hogy azt tegyen, amit akar. A jogállamiság lebontása Magyarországon olyan szintre jutott, hogy azt már nehéz helyrehozni – állítja Sophia in 't Veld az SME beszámolója alapján. A holland EP-képviselő úgy véli, Robert Fico szlovák miniszterelnök hátránya, hogy Orbán Viktor „kitaposta” az útját az Európai Tanácsban, amely eddig rendkívül toleráns volt a törvénysértőkkel szemben.

Úgy gondolom, hogy a Tanács elérte határait, és nem hinném, hogy a magyar miniszterelnök mellett egy másik ilyen típusú politikust tolerálnának. Fico nem fog messzire jutni

– fenyegetőzött a holland.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2023. november 10. 23:53
Emlékezzünk: Unser von der Führer Meloninak is megüzente azonnal, hogy megvannak az eszközeik a megrendszabályozására. Most Fico is megkapta az üzenetet. A balodal mindig ugyanoda lyukadt ki, bármikor is került hatalomra: 1917., 1919., 1945., 2015. után is: A diktatúrába.
Roadkill
2023. november 10. 20:07
műkxik a demokrácija a unióban, sztálin elftárs legnagyobb dicsőségére!
fatman
2023. november 10. 15:09
mocskos soros-kurva _I_
nempolitizalok-0
2023. november 10. 13:26
Na ezért kell összefogni. Az ellen a libsi majmok semmit sem tudnak tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!