„Aki ezt nem írja alá, annak nincs helye az országban” – bekeményítenének és deportálnának a németek

2023. november 03. 09:16

Többek között Izrael létezésének elismeréséhez kötnék a német állampolgárságot a helyi politikusok, akik egyre többet foglalkoznak azzal a gondolattal, hogyan lehetne hazatoloncolni a migránsokat.

2023. november 03. 09:16
Middle East conflict - protest against Iranian regime

Németországban erősödik a bevándorlásellenes baloldal – állítja a The Guardian, amely összefoglalójában sorban idézi a politikusokat, akik egyre erősebb kijelentéseket tesznek hazájuk és a migránsok kapcsolatáról. Volt miből idézni.

Sahra Wagenknecht nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy nem szabadna hagyni olyan városrészek kialakulását, ahol kisebbségben vannak a németek. Joachim Stamp szerint Németországnak fel kell gyorsítania a tárgyalásokat az EU-n kívüli hazatoloncolás lebonyolításának egyszerűsítése és gyorsítása érdekében. Ricarda Lang úgy véli, a kormánynak azonnal lépnie, hogy ne érkezzen még több migráns az országba.

Az elmúlt napok legkeményebb kijelentését mégis a CDU-t vezető Friedrich Merz tette,

aki azt javasolja, hogy csak az kaphasson Németországban állampolgárságot, aki elismeri Izrael létezését.

„Aki ezt nem írja alá, annak nincs helye Németországban” – szögezte le. Hozzátette, véget kell vetni a gyors eljárások időszakának a migránsok ügyében, és azt is állította, hogy Berlin egyes részei „nem eléggé németek”.

Olaf Scholz német kancellár a Der Spiegelnek azt nyilatkozta, nagy számban kell kitoloncolniuk azokat, akiknek nincs joguk Németországban maradni.Távozniuk kell azoknak, akik nem tudják bizonyítani, hogy menedékjogra szorulnak, és nincs kilátásuk a maradásra” – hangsúlyozta a német politikus.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DPA/Georg Wendt

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2023. november 20. 20:56
jó reggelt, kedves német politikusok!
wombatmenhely
2023. november 20. 09:40
A képszerkesztő is tudatlan, nem csupán a többi munkatárs? A fotón a khomeinizmussal szemben álló iráni emigránsok láthatók. Őket támogatni kell, mert szorgos, tisztességes emberek, ráadásul nem olyan agresszívak, mint az egyszeri átlagos arab.
Teréz Pitykéz
2023. november 12. 09:34
Jah, ha ez nem működik fel kell venniük a zsidó vallást és gyakorolniuk is kell…
optimiska-2
2023. november 06. 14:17
A szerencsétlen németek csak hülyülnek, és nevetségesednek. Szerencsére szoros a verseny a többi nyugati országgal, főleg a történelmi rivális franciákkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!