A zsidó-keresztény kultúrkör értékrendjének egyik bölcsője Izrael

2023. november 24. 10:13

Emiatt is különösen fontos, hogy a zsidó állam, a Közel-Kelet egyetlen demokráciájaként békében tudjon élni és fejlődni.

2023. november 24. 10:13
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„A zsidó-keresztény kultúrkör értékrendjének egyik bölcsője Izrael. Emiatt is különösen fontos, hogy a zsidó állam, a Közel-Kelet egyetlen demokráciájaként békében tudjon élni és fejlődni. Az pedig, hogy az Egyesült Államok katonailag, gazdaságilag és politikailag is a legbefolyásosabb szereplője az előbb említett, a zsidó-keresztény kultúra, az antikvitás és a felvilágosodás által meghatározott  nyugati  világnak és szövetségi rendszernek, természetes dolog.

Nem kellene emögött ördögi mesterkedést látni. A közös kulturális alap az együttműködésünk fundamentumát kellene, hogy jelentse akkor, amikor az értékrendünk ellen is intéznek támadást, ahogy azt a Hamász tette az október eleji brutális mészárlással. Tévedés minden geopolitikai nehézséget az Egyesült Államok közbelépésével magyarázni, hiszen az USA messze nem rángatja bábként szövetségeseit, mint ahogy azt sok autoriter berendezkedésű ország egyébként próbálja tenni. Amikor eszközként használtak minket, valóban bábként tologatva a sakktáblán az hazánk szovjet megszállása idején történt több, mint 40 éven keresztül.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MOSTAFA ALKHAROUF / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drágabolgárúr
2023. november 29. 12:51
Elég ebből a nevetségesen olcsó propagandából: nincs olyan, hogy zsidó-keresztény kultúrkör!
ProletarFC
2023. november 25. 22:24
Az a gond, hogy a palesztinoknak is éppúgy joga van akár az ENSZ által meghatározott területekhez államként, történt pár arab-izraeli háború tény amiben az arabokat rommá verték, és megvátoztak a határok, ahogy a legtöbb háború területszerzéssel jár pl a Golán-fennsík Izraelhez került, végül is 1947 óta tart a konfliktus a demokrácia eddig meg tudta oldani békésen? Senki nem vonja kétségbe, hogy Izrael mint állam a nagy fehér civlizáció része, de ennek a civilizációnak a végnapjait éljük, saját magát számolta föl a szarkapitalizmussal és demokráciának nevezett malasztos pénzuralmi timokratikus idoelógiai elnyomó antikommunista huggyadékkal.
ProletarFC
2023. november 25. 22:00
Izraelben egy olyan toleráns modern amerikai liberális mintájú arab demokráciára van szükség, ami alatt Izraelt újra plaesztinok vezetik, de a két nép egy nagyszerű dmeokráciában és közös izraeli palesztin államban együtt tud élni demokratikus pluralizmus liberális jogaival egy jogállamban az pár milliós 10 millió izraeli kisebbség és 150 milliós egyiptomi arab és palesztin mohamedán.tehátt egy állami fuzió Egyiptommal és Libanonnan és Jordániával hasznos volna.
ProletarFC
2023. november 25. 21:55
Ki hisz még olyan hibbant lózungokban, hogy "demokrácia", és az erre való hivatkozással, Kadhafit megöltétek, Asszadra rátámadtatok, demokrácia az hogy szarrá bombázzátok, hogy felkelést szítotok, polgárháborúkkalé és vérrel terjesztett demokráciák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!