Politikai sárdobálásba fulladt az új szlovák házelnök személyéről szóló vita, de végül sikerült megválasztani Peter Pellegrinit

2023. október 25. 16:04

Vállalhatatlan hangnemben beszéltek egymásról a politikusok a pozsonyi parlamentben.

2023. október 25. 16:04

Felfokozott vita kísérte a szlovák parlamentben az új házelnök megválasztását – derül ki a ma7.sk összefoglalójából. A legdurvább kiejelentéseket 

Igor Matovič beszédében elmondta, Peter Pellegrini három éve azzal kampányolt, hogy alternatíva kíván lenni a Smerhez képest. Felemlegette Pellegrini kampányígéreteit, melyben 13. nyugdíjat ígért a nyugdíjasoknak, miközben már vasárnap arról beszélt, hogy a beígért 640 eurós 13. havi nyugdíjak mégsem lesznek.

Pellegrinit csalónak nevezte, aki elárulta, és a pöcegödörbe dobta választóit.

Erik Tomáš képviselőt, a munkaügyi tárca várományosát is bírálta a politikus. „Maga hulladék, nem házelnök” – mondta Matovič, majd hozzátette, nem szereti azokat a férfiakat, akik fekete tangát vesznek fel, és férfi látogatókat fogadnak a lakásukon. Azt is elmondta, szerinte Jaroslav Haščáktól „kenőpénzt” fogadott el, médiafelület formájában – írta a ma7.sk.

Peter Pellegrinit röviden és tömören úgy jellemezte Jozef Pročko, a Slovensko (korábban OĽANO) párt képviselője, hogy „Peter Pellegrini a szájába kakál”.

A vitát követően Peter Pellegrinit végül házelnökké választották. Összesen 148 képviselő szavazott. Két szavazat érvénytelen volt. A maradék 146 szavazatból 131 támogatta Pellegrinit, 11-en ellene szavaztak, négyen tartózkodtak. 

Az eredmény kihirdetése után Pellegrini elfoglalta a házelnöki széket, Boris Kollár pedig átadta az ülés vezetését.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. október 25. 18:49
Jogállam.
pina-noir
2023. október 25. 18:13
A politikai "kultúra" magas szinten van a szlovák parlamentben. Mondjuk nálunk is vannak "lónak a fasza" képviselők.
fatman
2023. október 25. 17:09
ott is nagyon ízléses a helyi soros-köcsögök hangneme...
harcimarci-9-9
2023. október 25. 17:05
A Pellegrini ősi szlovák név...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!