Joe Biden George Floyd 50. születésnapján üzent

2023. október 17. 11:47

„Az apja temetése előtti napon Gianna azt mondta nekem: »Apa megváltoztatta a világot«. Három évvel az apja meggyilkolása után a válaszom Giannának ugyanaz maradt: igen” – írta az amerikai elnök.

2023. október 17. 11:47

George Floydnak életben kellene lennie. Az 50. születésnapját kellene ünnepelnie fiatal lányával, Giannával, családjával és barátaival. Sokkal többet érdemelt volna” – írta Joe Biden, majd hozzátette: ma csatlakozunk a családjához, hogy tisztelegjünk élete és öröksége előtt. 

Emlékezünk a tragikus és igazságtalan halálára, amely nemzetünk történelmének egyik legnagyobb polgárjogi mozgalmát indította el, és inspirálta a világot

 – hangsúlyozta az amerikai elnök.

Szerinte George Floyd meggyilkolása sokak számára rávilágított arra, hogy „nemzetünk soha nem váltotta be teljesen a törvény által mindenki számára biztosított igazságos és pártatlan igazságszolgáltatás legfőbb eszményét”. Mint írta:

Az apja temetése előtti napon Gianna azt mondta nekem: »Apa megváltoztatta a világot«. Három évvel az apja meggyilkolása után a válaszom Giannának ugyanaz maradt: igen.”

„George Floyd emléke arra emlékeztet bennünket, hogy még sok munka vár ránk Amerika lelkének megváltásáért. Kötelezzük el magunkat újra a szívek és elmék megváltoztatására, miközben olyan politikákat és törvényeket hozunk, amelyek biztosítják, hogy nemzetünk megfeleljen alapító eszméjének: mindannyian egyenlők vagyunk, és megérdemeljük, hogy egész életünkben egyenlő bánásmódban részesüljünk” – fogalmazott Joe Biden.

Nyitókép: KEREM YUCEL / AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. november 26. 11:11
Igen, csak nem úgy változtatta meg a világot, ahogy gondolja. Hanem a rossz irányba vitte el!
Intruder
2023. október 25. 05:25
Büdös drogos, geci nigger. A világ egy picit jobb hely lett azzal, hogy a drogok miatt megdöglött.
rockercicc
2023. október 18. 00:42
Beszarás, még megérjük, hogy a bűnöző férget szentté avatják!
KBA98
2023. október 17. 17:23
Szóval a demencia idáig jutott el nála!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!