Hatalmasat tévedett Biden nemzetbiztonsági tanácsadója

2023. október 08. 17:02

Jake Sullivan a múlt héten arról beszét, hogy „a közel-keleti térség ma csendesebb, mint két évtizede volt”.

2023. október 08. 17:02

A The Atlentic arra hívta fel a figyelmet, hogy alig nyolc nappal a palesztin fegyveresek izraeli akciója előtt, Jake Sullivan, a Biden-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadója a The Atlantic Fesztiválon tartott előadásában hosszasan sorolta a közel-keleti pozitív fejlemények listáját, amelyek lehetővé teszik az amerikai kormányzat számára, hogy más régiókra és más problémákra összpontosítson. 

Jemenben fegyverszünetet kötöttek. Az amerikai erők elleni iráni támadások megszűntek. Amerika jelenléte Irakban „stabil”. Sullivan a „jó híreket” így összegezte: 

A közel-keleti régió ma nyugodtabb, mint az elmúlt két évtizedben volt”.

De mint ismert, október 7-én, szombaton az Irán által támogatott Hamász sokkoló, többfrontos támadást indított Izrael ellen, amely  a lap szerint „örvénybe sodorta a Közel-Keletet”. 

A támadás, majdnem napra pontosan 50 évvel az Izrael elleni Jom Kippur-i háborút követően történt, és egyes elemzők szerint olyan paradigmaváltó pillanatot jelenthet, mint 9/11. 

Folyamatosan nő az izraeli halottak száma, és több száz súlyos sérültje van a Hamász terroristáinak összehangolt támadásának, akik szárazföldön, vízen és levegőben hatoltak be. 

A The Atlantic szerint

ezer tragédia fog kibontakozni”

 – jelenleg ismeretlen számú izraeli civilt és katonát tartanak fogolyként Gázában – tették hozzá. 

A nemzetbiztonági tanácsadó kijelentéséről készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. október 10. 07:30
CIA ?
templar62
2023. október 09. 13:55
Gaddafiról beszélt , és Szaddamról .
Ad majorem Dei gloriam
2023. október 09. 00:33
Jake Sullivant se az eszéért szeretik.
machet
2023. október 08. 20:39
Ez is egy koreográfia lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!