„Ez nem Izrael és a palesztin nép konfliktusa, hanem a Nyugat ellen indított civilizációs háború” – szakértők elemezték az izraeli helyzetet

2023. október 20. 09:22

Mráz Ágoston Sámuel leszögezte: terrorizmusimport, amit csinál Európa.

2023. október 20. 09:22
null

Miként gyűrűzhet át Európára az izraeli-palesztin konfliktus, és vajon maradt-e még annyi immunitás bennünk, európaiakban, hogy megvédjük magunkat – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a 48 perc – Házigazda Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adásában az M1 aktuális csatornán.

A műsorban Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója voltak Lánczi Tamás vendégei.

Európa felébred?

A hirado.hu beszámolója szerint a házigazda felidézte a Hamász Izrael elleni brutális támadását, és azt is, hogy a múlt héten egy francia tanárt késeltek halálra, Brüsszelben pedig svédeket gyilkolt egy – a hatóságok által megfigyelt – tunéziai származású arab férfi.

Ezt is ajánljuk a témában

„Vajon Európa felébred-e és megérti-e a migrációban rejlő veszélyeket?” – tette fel a kérdést Lánczi Tamás, és emlékeztetett rá, hogy Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter szerint nagy hiba volt ennyi idegen népességet ráereszteni Európára.

A mostani európai vezetés nemhogy nem érti meg, hanem még olajat is önt a tűzre”

– reagált Törcsi Péter.

Az Izraelt ért támadás hatásairól Lánczi Tamás kifejtette, hogy drámaiak az európai fejlemények. Tömegtüntetéseken éltetik a terrort, Dávid-csillagot festettek német állampolgárok ajtajára, miközben Németország azért küzdött az elmúlt hetven évben, hogy ez soha többet ne fordulhasson elő. „Az európai zsidóságot fizikai létében fenyegetik” – jegyezte meg Lánczi Tamás.

„Itt valóban csak a zsidóságról van szó, vagy általában a nyugati civilizáció áll támadás alatt?” – kérdezte a házigazda.

Egyértelműen a Nyugat ellen lépnek föl. A kereszténység és a zsidóság ellen”

– szögezte le Mráz Ágoston Sámuel, hangsúlyozva, hogy a titkosszolgálatok már rég tudják, hogy baj van, ám az EU döntéshozói még mindig szét akarják osztani a migránsokat.

„Az európai baloldal valójában antiszemita”

„Nekünk is szánnak néhány tízezer bevándorlót” – tette hozzá, és kiemelte, hogy a migránsok beáramlásával nő a terrorfenyegetettség veszélye, ám az átlagpolgárokkal ellentétben az európai vezetőkre mindig vigyáznak a különböző biztonsági szervek.

Ez terrorizmusimport, amit csinál Európa”

– fakadt ki a Nézőpont Intézet vezetője. Lánczi Tamás rámutatott, hogy annak ellenére, hogy a palesztin állam megtűri a területén a Hamász terrorszervezetet az EU háromszorosára emeli a Palesztinának folyósított támogatásokat.   Mráz Ágoston Sámuel szerint az európai baloldal régi hagyománya az Izrael-ellenesség és a palesztinok támogatása.

„Az európai baloldal valójában antiszemita” – konstatálta a Nézőpont Intézet vezetője. „Ez valójában nem Izrael és a palesztin nép konfliktusa, ez civilizációs harc” – hangsúlyozta Lánczi Tamás.

A palesztinok nem területet akartak szerezni, hanem azért mentek, hogy zsidó embereket mészároljanak le”

– hangsúlyozta Törcsi Péter, aki úgy véli, nem területi vitáról van szó, ám a kommunisták elhitették a nyugati világgal, hogy az arab világ az áldozata annak, hogy Izrael létrehozta nemzetközi szerződések által is elismert módon a saját államiságát.

„Itt népek közötti kulturális alapú háborúról van szó” – magyarázta Mráz, és jó példaként említette a magyar modellt, mivel Magyarország ellenáll a migrációnak és terrorizmust éltető tüntetések sincsenek hazánkban.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. október 20. 11:23
Mindig az erősebb kutya vaszik. Ehhez a bölcsességhez most hozzájön, hogy az "erőszakos" is. Sőt, ha elég erős az erőszakos 'kutya', akkor a többiek élőhelyét megszerzi, és megöli/behódoltatja a balekokat...!
lájkbajnok
2023. október 20. 11:23
Izgalmas „vita” lehetett, mindegyik orbánista ugyanazt a központi narratívát szajkózta.
powerage
2023. október 20. 09:59
Azért engem valahol meghat, hogy éveken keresztül ment a fejlett nyugati médiában a keresztények meg úgy általában a fehérek köpködése, de most, hogy Izraelben kicsit orrba lettek vágva a zsidók, egyszeriben kiderült, hogy tulajdonképpen a keresztények és a zsidók ellen folyik a háború? Majd ha leállnak a kvótázással a sokszínűségért, meg nem kezdenek sikoltozni a jogvédők, ha a migránsok hazatoloncolása kapcsán esetleg történik is valaki, akkor lehet szólni a közös veszedelem kapcsán. Addig ez csak Abdul és Moshe közös bunyója, ahol minden pofon jó helyre megy.
mandiren
2023. október 20. 09:45
Csak ott a gond ezzel a mantrával, hogy először az európai zsidó emberek mentek oda mészárolni és ráadásul területet szerezni. Ez egy ici-pici apró részlet amit elfelejtenek hozzátenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!