Elindult Grúziába Orbán Viktor

2023. október 10. 10:08

A közös kormányülésen várhatóan több meg kétoldalú megállapodást is aláírnak majd.

2023. október 10. 10:08

Orbán Viktor miniszterelnök Georgiába (Grúzia) utazott, hogy részt vegyen az első magyar-georgiai közös kormányülésen; a legfőbb téma a gazdasági kapcsolatok fejlesztése és az energiabiztonság lesz – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a kétnapos program során

kétoldalú megbeszélést is folytat Irakli Garibasvili georgiai kormányfővel.

A magyar és a georgiai kormány együttes üléséről a georgiai kormányfő tavaly októberi magyarországi hivatalos látogatása során született döntés, a két miniszterelnök ekkor írta alá a stratégiai partnerségi megállapodást is – emlékeztetett Havasi Bertalan.

A közös kormányülés során ezúttal

várhatóan öt kétoldalú megállapodást írnak alá.

A tárgyalásokon a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése mellett kiemelt téma lesz a „Zöld Energiafolyosó – Black Sea Submarine Cable” projekt is, ennek lényege, hogy magyar-román-georgiai-azeri együttműködés révén a jövőben lehetővé válik azeri zöld energia Magyarországra szállítása – tette hozzá a sajtófőnök.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatvanas
2023. október 10. 14:21
Sokadszorra mondom: ne mások mondják meg nekünk, hogy magyar nyelven mit hogy nevezünk! Egyetlen olyan ország sincs, ahol Magyarországként emlegetnének minket, Hungary-nek,. Hongrie-nak, Vengri-nek satöbbinek hívnak, akkor mi mire fel Georgiázunk?!!! Arról nem is szólva, hogy sületlenség már a Georgia név is, mert Grúziában nem angolok és nem amerikaiak élnek! Hangtanilag sem illeszkedik a magyar nyelvhez. Georgiai?!! És georgok élnek ott?!! Hadd ne legyünk már mindenkinek a felmosórongya! A magyarban Grúziaként honosodott meg, és kész!
bodrigyuri
2023. október 10. 11:47
Miért nem a testvérpárthoz szalad ki segíteni?
Medici
2023. október 10. 11:17
A nevéből arra következtethetünk, hogy ez a pasas a Garibaldi leszármazottjának Vilmos nevű fia, aki Irakban nőtt fel.
lendvaiildiko
2023. október 10. 10:41
MZperX írta: Sohasem tudom, hogy az azeri, grúz, örmény trióból most épp kit kell szeretni... Az a jó, ha az ember tud önállóan gondolkodni s nem úgy mondják meg, hogy mit gondoljon. Érdemes ezt egy egész életen át szem előtt tartani. Mindenki kell szeretni, de különösen azt, aki mellett világítani és melegedni tudunk, ráadásul a szeretett megbízható és stabil világú. Kedvesebb hülye nációja van a földnek, mint a német, amelyik zöld-kommunista befolyásra bezáratta atomerőműveit és most szénbányákat nyit meg újra. Csak melegedjenek paraffin gyertyáikkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!