Egy kiszivárgott izraeli dokumentum szerint Egyiptomba deportálnák a gázai palesztinokat

2023. október 31. 17:19

„A gázai civilek Egyiptomba való erőszakos kitelepítése pozitív és hosszú távú stratégiai eredményeket hozna” – fogalmaznak.

2023. október 31. 17:19
Gáza, palesztinok

A WikiLeaks X-oldalán tett közzé egy dokumentumot, ami állításuk szerint az izraeli hírszerzési minisztériumból szivárgott ki – szúrta ki a Telex. A tanácsadói dokumentum arról szól, hogy a háború vége után hosszútávú megoldásként, Egyiptomba deportálnák Gáza palesztin lakosságát. „A gázai civilek Egyiptomba való erőszakos kitelepítése pozitív és hosszú távú stratégiai eredményeket hozna” – fogalmaznak.

A kiszivárgott dokumentum hosszútávú megoldás háromlépcsős folyamatot irányoz elő, beleértve 

  • a sátorvárosok létrehozását a Sínai-félszigeten és 
  • a humanitárius folyosó megnyitását, majd 
  • a Sínai-félsziget északi részén olyan városok építését, 

ahonnan nem lesz visszatérés.

Az iratok szerint a nyugati világ felé azt kellene kommunikálni, hogy a palesztin lakosság deportálása humanitárius szükséglet, amellyel el lehet kerülni a civil áldozatokat, és a folyamatba az Egyesült Államokat, Spanyolországot, Görögországot és Kanadát is be kellene vonni.

Nyitókép: Abed Rahim Khatib / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibi72
2023. november 01. 11:31
Ér e annyit az egyik ember, mint a másik? Mi van, ha a palesztínok már megint tőbben vannak? Mi lez a megoldás? Ugyanaz, mint államalapításkor? Szegény Nethanjhu nehéz helzetben van, szurkolok nki.
kőbaltás
2023. november 01. 07:22
Amennyiben ez az erőszakos kitelepítés megvalósulna,az világháborúhoz vezetne.
Mich99
2023. november 01. 00:56
Ez megint egy fantazmagória! Egyiptom eddig egy gázait sem akart befogadni, most meg átvenné mind a két milliót? Terroristákkal együtt?! És hogyan tovább...?
Martell 2
2023. október 31. 21:35
Már az elején lehetett tudni, hogy ki fogják űzni az arabokat Gázából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!