Áll a bál a spanyol kormányban a Hamász terrortámadása miatt

2023. október 17. 20:08

Pedro Sanchez több minisztere is bírálta Izrael válaszát a Hamászra, ezért a miniszterelnök most megpróbál tüzet oltani.

2023. október 17. 20:08

Spanyolország azt mondja, hogy együtt fog működni Izraellel a jó kapcsolatok fenntartása érdekében, miután az izraeli nagykövetség azzal vádolt meg néhány spanyol minisztert, hogy a Hamász oldalára állt – olvasható a The Times of Israel hasábjain.

Jose Manuel Albares spanyol külügyminiszter azt mondta, hogy a diplomáciai viszály közepette beszélt Izrael spanyolországi nagykövetével.

„A végső következtetés az volt, hogy együtt fogunk dolgozni, hogy a barátság Spanyolország és Izrael, a spanyol és az izraeli nép között megmaradjon, ahogy eddig is volt” – mondta egy heti kabinetülést követő sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a kérdést rendezték. „Minden kormányban vannak különböző vélemények, egy koalíciós kormányban még inkább” – mondja a miniszter. 

A spanyol kormány álláspontja jelenleg nagyon világos... Elítéljük egy terrorszervezet - ami a Hamász - Izrael elleni terrortámadását”.

Izrael spanyolországi nagykövetsége tegnap azt mondta, hogy „teljesen erkölcstelen”, hogy 

a spanyol kormány bizonyos elemei úgy döntöttek, hogy csatlakoznak ehhez az ISIS-típusú terrorizmushoz”, 

utalva ezzel a Hamászra.

A nyilatkozat azt követően született, hogy Pedro Sanchez szocialista miniszterelnök hivatalban lévő kormánykoalíciójának több kemény baloldali minisztere bírálta Izraelnek a Hamász támadásaira adott válaszát.

Ione Belarra, a szélsőbaloldali Podemos párt szociális jogokért felelős minisztere szombaton felszólította Sanchezt, hogy „háborús bűnök” miatt nyújtson be keresetet Benjamin Netanjahu miniszterelnök ellen a Nemzetközi Büntetőbíróságon, amiért az „népirtási kísérletet” hajtott végre Gázában.

Nyitókép: AFP

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2023. október 17. 21:04
Moslék koalíció. Milyen fasza is, egyszerre ellentétes irányokba húzni a szekeret. Az ilyen szekér hová megy? Egységes EU, ugye ballibek? Még egy nagyjából egységes kormányt összehozni se megy.
robertdenyiro
2023. október 17. 20:58
Leszarjuk. Ballibtálib belvillongás.
misi53-2
2023. október 17. 20:44
A mór vér dolgozik bennük !
survivor
2023. október 17. 20:30
Takagi Lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!