Nem kérnek a német liberálisok az olaszországi migránsokból

2023. szeptember 19. 09:22

Bijan Djir-Sarai, a német liberálisok főtitkára közölte: minden migráns-áthelyezési próbálkozást blokkolnak.

2023. szeptember 19. 09:22

A német liberális szabad demokraták (FDP), a kormányzó baloldali-liberális koalíció legkisebb pártja az olaszországi migrációs helyzet kapcsán közölte: 

minden próbálkozást blokkolni fog, 

ami a Lampedusa szigetére érkezett migránsok Németországba való áthelyezését célozza.

Bijan Djir-Sarai, a német liberálisok főtitkára az Euractiv szerint arról beszélt: „A szabad demokraták nem akarnak menekülteket befogadni Lampedusáról Németországba, és ez az elvárásunk a belügyminisztérium felé is”. Djir-Sarai arra is figyelmeztetett: „Probléma lesz a koalíción belül”, ha a szabad demokraták álláspontját figyelmen kívül hagyják.

Ugyanakkor úgy tűnik, a szocdemek által vezetett német belügyminisztérium egyelőre hasonló álláspontot képvisel. Különös tekintettel arra, hogy 

Olaszország sem segít a németeknek 

akkor, amikor az először Olaszországban menedékkérelmet beadó migránsokat Olaszország nem hajlandó visszafogadni Németországtól.

A német liberális Djir-Sarai egyébként arról is beszélt: Brüsszelnek föl kell lépnie a fokozódó illegális migrációval szemben. „Fejlesztenünk kell az EU határvédelmét”, mondta, hozzátéve, hogy ehhez időre van szükség, mert a terület szerinte évekig el volt hanyagolva.

 

Kép: Zakaria ABDELKAFI (AFP)

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hahota
2023. szeptember 20. 20:45
Minden nap szarik a csikó valamit. Ebbe fognak belefúlni, idióta EU. Túl van szabályozva minden.
vamonos
2023. szeptember 19. 15:34
Bijan Djir-Sarai (perzsa: بیژن جیرسرایی;) született 1976. június 6-án) a Szabad Demokrata Párt (FDP) német politikusa, aki 2009-től 2013-ig, majd 2017 óta a Bundestag tagja. Djir-Sarai 1976. június 6-án született Teheránban. Iráni családja 11 éves korában Németországba küldte, hogy egy nagybátyjához költözzön. https://en.wikipedia.org/wiki/Bijan_Djir-Sarai
ügyvéd
2023. szeptember 19. 14:54
Jó reggelt idióták!
survivor
2023. szeptember 19. 14:02
madárinfluencer Az uki lányokat ne ! A német pont megteszi. A kecskénél jobb az is. Uki nő szuper ! :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!