Teljesen irrelevánsak Putyin ’56-ra vonatkozó szavai

2023. szeptember 15. 12:05

Bevallom, többször is utána kellett nézzek a hírnek, annyira nem tűnt hihetőnek.

2023. szeptember 15. 12:05
PUTYIN, Vlagyimir
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu

„Vagy tán nem is az elhihetőségével voltak fenntartásaim, hanem az időzítéssel. Vagy akármivel, alles zusammen. Történt ugyanis, hogy Putyin a minap bejelentette, hiba volt annak idején a Szovjetuniónak megszállnia Csehszlovákiát és Magyarországot.

Ennél persze némileg körmönfontabban fogalmazott, de a lényeg ennyi volt belőle. Mondja mindezt az a vezető, aki másfél éve agresszor háborút folytat egy szuverén állammal szemben. És aki elég komoly mértékben tehetne arról, hogy ha már – szerinte – ez a hibája volt a Szovjetuniónak, (amire az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb tisztelettel néz fel az orosz politika, hovatovább már a tömeggyilkos Sztálin mosdatásánál is tartunk), hogy akkor tán változzon a helyzet.

Ezt is ajánljuk a témában

És a gondolattól ugyan tudok aludni, de ilyenkor mégis kicsit szomorú, hogy idehaza, meg úgy az egész nyugati világban megszűnt a lehetősége annak, hogy akár Putyinról, akár Oroszországról, akár Ukrajnáról árnyaltan lehessen beszélni. Nem is ez a cikk lesz ennek a terepe, de sajnos mind az orosz-, mind az ukránpárti oldalon csak azt látjuk, hogy hülyeségeket szajkóznak az emberek, mi pedig, akik szimplán a magyarok pártján állunk, csak vakarjuk a fejünket, hogy mégis ezen a terepen mit lehetne kezdeni.

Valószínűleg semmit sem.

A kérdés persze az, hogy miért mond ilyet Putyin, pont most. Mivel az előbb már említettem, hogy nem vagyok alufóliasisakos orosz- és ukránbarát, ezért nem gondolom azt, hogy Putyin ezzel a fegyverszünetet készítené elő és azt sem, hogy ezzel a duplabeszéddel akar a kárpát-medencei bevonulásra hangolna. Meg tulajdonképpen mi is változik attól, hogy Putyin bocsánatot kér 1956-ért? Persze, ezzel már többet követett el ezen a téren, mint a sokak által érthetetlenül körberajongott Gorbacsov vagy éppenséggel az az Egyesült Államok, amely hobbiszinten rohant le államokat az elmúlt másfél évszázadban, de még elnézést sem akaródzott kérnie. Szóval, számít ez akármit is? Számít az, hogy 2023-ban valaki azt mondja, legyen az egy világhatalom vezetője is, hogy nem kellett volna másodjára is szétlőni Budapestet, évtizedekre bábkormányt ültetni a magyarok feje fölé – amely rezsim támogatásával felnőhettek azok a kollaboráns generációk, akiknek most fiai, lányai és unokái a Momentumból ekézik a szuverenitásunkat, mert persze az ÁVÓ óta semmit sem változtak?”

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Alekszandr Kazakov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. szeptember 16. 01:11
Na és Metternich jól van? Mária Terézia? Hadik heréje? Nekem sem hihető, hogy magát nemzetinek meg szuverenistának mondó hatalom az ellenséget ünnepelteti a magyar hazafiakat szorítja háttérbe. Nagyon nem hihető pedig rengeteg és egyre több a bizonyíték. :-( Az labancság takarodjék Nemes országunkból, Hogy végtire szalagszíjat Ne vágjunk hátakból!
hatvanas
2023. szeptember 15. 23:12
Ki a lóf...sz kérte meg Trombitást, hogy minden jobboldali nevében beszéljen?!! Emberek, ki szavazott rá?! Szajkózza azt az orbitális baromságot, hogy mi a magunk oldalán állunk... Jóember, mi mi vagyunk, nem állhatunk a magunk "oldalára", mert az abszurdum! Ellenben nagyon jól látjuk, hogy mit műveltek az ukik az orosz kisebbséggel, meg a mieinkkel. Ezért nem szükséges nekünk eltrombitálnod, hogy kinek az oldalán van a nagyobb igazság. És pláne ne dumálj a teljes jobboldal nevében! Több szerénységet, à la Bástya elvtárs, ha kérhetem.
Csigorin
2023. szeptember 15. 19:39
Igen, szamit, mivel ezzel Oroszorszag az egykori Szovjetunio EGYETLEN utodallama aki bocsanatot kert 56-ert. Ellentetben a tobbiekkel, peldaul Ukrajnaval.
Chekke-Faint
2023. szeptember 15. 15:24
Tehát ha, neked fontos volt ezt most kételkedve kérdőre vonna annak oka van. Mégpedig a balliberális torzkép fokozása. Már csak az a kérdés, hogy Putyin agresszivitását kell elítélni, vagy olyan szuverén államok megtámadását is amit az USA majdnem minden éveben gyakorolt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!