Megcáfolták a románok az ukrán külügyminisztert

2023. szeptember 06. 08:27

Nem, az oroszok nem támadták meg Romániát.

2023. szeptember 06. 08:27

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök Klaus Iohannis román államfővel találkozott kedden az erdélyi Nagysinken, ahol a román államfő megerősítette a román hatóságok állítását, miszerint 

nem esett román területre a Duna-parti ukrán kikötőket támadó orosz drónok „egyetlen darabja sem”.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfőn azt állította, hogy Kijev fényképfelvétellel is tudja bizonyítani, hogy az orosz drónok román területet is megtámadtak egy vasárnap éjszakai légicsapásban.

„Amennyiben »valami a NATO-területre esik«, mindenki tudja, mi a teendője”

„Az ország területe kizárólagos ellenőrzésünk alatt áll: mindent megvizsgáltunk, megnyugtathatom a lakosságot, hogy semmi sem esett le Romániában, de természetesen aggódunk, mert ezek a támadások a román határ közevetlen közelében, attól 800 méternyire történtek” – mondta Klaus Iohannis.

Arra a kérdésre, hogy miként reagálna Románia, ha egy orosz drón mégis román területet érne, háborúba sodorná-e a NATO-t, Iohannis azt mondta: a NATO-csúcson egy sor lehetséges forgatókönyvvel kapcsolatban döntés született a konkrét válaszlépésekről. 

Amennyiben „valami a NATO-területre esik”, mindenki tudja, mi a teendője, 

az esemény súlyossága függvényében minden lehetséges incidensre léteznek kidolgozott válaszlépések, de ezek az információk nem publikusak – mondta a román elnök.

Nyitókép: Facebook, Képernyőmentés

(MTI)

 

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sensuscommunis
2023. szeptember 06. 12:27
Az ukrán külügyminiszter hazudott. A hazugságát még bizonyítékokkal is készen áll alátámasztani. Ez ám az emberi minőség !
Uztu
2023. szeptember 06. 10:49
Ezek ugyanazok az ukik akik tavaly megtámadták a lengyeleket és két embert lerakétáztaj?
connorj
2023. szeptember 06. 10:33
ROMÁN NEMZETI HÍRÜGYNÖKSÉG MAGYARUL: https://www.agerpres.ro/magyar
connorj
2023. szeptember 06. 10:32
🇹🇩 https://adevarul.ro/stiri-locale/hunedoara/avram-iancu-eroul-cu-destin-tragic-cum-s-a-stins-2203998.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!