Hegyi-Karabah megadta magát

2023. szeptember 20. 21:54

Úgy tűnik, hogy ez volt a karabahi konfliktus történetének legrövidebb, és gyaníthatóan utolsó háborúja.

2023. szeptember 20. 21:54
Rácz András
Rácz András
Facebook

„Hegyi-Karabah megadta magát

-----------------------------------

Ma délelőtt a hegyi-karabahi vezetés bejelentette, hogy beszünteti a harcokat. A közlemény elismerte, hogy az azeri erők súlyos harcok után több helyen áttörték a védvonalakat és a védők helyzete tarthatatlanná vált..

A megadás formálisan egy Moszkva által közvetített tűzszüneti javaslat mentén történt, de tartalmilag ettől még megadás..

A megállapodás főbb pontjai:

1) Hegyi-Karabah feloszlatja minden fegyveres erejét, a nehézfegyvereket pedig kivonják (Örményország felé.).

2)Az örmény erőket is kivonják a térségből (érdekesség, hogy Örményország eddig konzisztensen tagadta, hogy lennének ott örmény erők).

3) A régió helyzetéről holnap kezdődik egyeztetés az azeri központi kormány és a helyi örmények képviselői között, terv szerint Jevlah városában..

A megadás tényét megerősítette az azeri védelmi minisztérium is.

.

Nyilván meg kell várni a holnapi tárgyalásokat és hogy ténylegesen hogyan zajlik a tűzszünet gyakorlati megvalósítása.

Továbbra is kulcskérdés az ott maradt polgári lakosság sorsa és hogy mi lesz az azeri ajánlat a státusukat illetően. Személy szerint nem számítok arra, hogy Baku különösebben nagylelkű lenne és bármiféle érdemi autonómiát ajánlana.

Mindenesetre jelenleg úgy tűnik, hogy ez volt a karabahi konfliktus történetének legrövidebb, és gyaníthatóan utolsó háborúja.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DAVIT GHAHRAMANYAN / AFP

.

Mindenesetre jelenleg úgy tűnik, hogy ez volt a karabahi konfliktus történetének legrövidebb, és gyaníthatóan utolsó háborúja.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borivo-0
2023. szeptember 21. 21:47
"Mindenesetre jelenleg úgy tűnik, hogy ez volt a karabahi konfliktus történetének legrövidebb, és gyaníthatóan utolsó háborúja." Ja, kellett nekik a NATO-ba pályázni... Hegyi-Karabahot bukták miatta. Az azeriek most nyugodtan be is vonulhatnak.
masikhozzaszolo
2023. szeptember 21. 20:38
Borell: Azonnal abba kell hagyni az azeri-karabahi háborút! A szudáni nem éredkes, azt intézi az USA és a franciák, az ukránt meg semmiképp sem szabad abbahagyni, mert dől a lé, és dagad a zseb. Karabachtól nem dagad. Az egy fáin háború!
Lajaking
2023. szeptember 21. 13:15
"gyaníthatóan utolsó háborúja.” Ismerve a Kaukázus történelmét, szerintem nem. Apropó, tisztelt szakértő úr! Két hónapja azt írta, hogy a következő két hétben valami nagy dolog fof történni az ukrán fronton. Én azóta is figyelek. Kérem segítsen, mit nem vettem észre?
robertdenyiro
2023. szeptember 21. 10:54
Bizony. Az azeriek Csőgörénnyel törtek át az örmény védvonalakon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!