Elszabadult a lengyel vezérkari főnök: „Keményebbnek kell lennünk az oroszokkal”

2023. szeptember 06. 19:18

Rajmund Andrzejczak agresszívebb fellépésre szólította fel a NATO-t Oroszországgal szemben.

2023. szeptember 06. 19:18

„Vlagyimir Putyin »gengszter-szerű« nukleáris fenyegetései megkövetelik, hogy a NATO sokkal agresszívebb választ adjon, beleértve több nukleáris fegyverrel felszerelt repülőgép bevetését is” – jelentette ki kedden a lengyel fegyveres erők vezérkari főnöke.

Rajmund Andrzejczak tábornok azt is hozzátette, nem hiszi, hogy 

Észak-Korea Kína beleegyezése nélkül fegyvereket készülne eladni Oroszországnak.

– idézte a tábornokot a Guardian.

Mint ismert, Washington a héten tájékoztatott arról, hogy szerinte Putyin fegyverek vásárlására készül Phenjantól.

„Gengszterek vannak az asztalnál”

Andrzejczak azt is megjósolta, hogy Oroszország megpróbál majd válságot előidézni a jövő hónapban esedékes lengyel választásokon, de a nyilvánosság előtt nem közölt részleteket. A vezérkari főnök arra is figyelmeztetett, hogy Oroszország állandó háborús készültségben van, és „nagyon aktív Lengyelországban, keresi a rést a rendszerben, megpróbál beavatkozni a médiába”.

Andrzejczak kijelentette, „mindenki a parkban szivarozgat, miközben gengszterek vannak a asztalnál, mi pedig csak ücsörgünk a virágos ingjeinkben és azt mondjuk, hogy 

igen, nekünk is van fegyverünk, de otthon hagytunk, mert a feleségünk nem szereti ezt a szót.

A NATO egy nukleáris szerződéses szervezet; sokkal proaktívabbnak és erősebbnek kellene lennie az oroszokkal szemben” – hangoztatta a lengyel vezérkari főnök a Karpaczban tartott gazdasági fórumon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Artur Widak / NurPhoto / AFP

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tvingaren
2023. szeptember 07. 07:44
"Az okos ember mas karabol tanul. Az atlagos a magaebol. A hulye abbol sem." Nahhh, vajon melyik a lengyel.....?
powerage
2023. szeptember 07. 06:55
"„Vlagyimir Putyin »gengszter-szerű« nukleáris fenyegetései megkövetelik, hogy a NATO sokkal agresszívebb választ adjon, beleértve több nukleáris fegyverrel felszerelt repülőgép bevetését is” – jelentette ki kedden a lengyel fegyveres erők vezérkari főnöke." Rajmund Andrzejczak is inkább szakorvoshoz menne a merevedési problémáival.
faramuci
2023. szeptember 07. 05:40
Hányszor fogják még a lengyeleket leradíroztatni magukat a térképről? Ámerika sem nagyobbb barátjuk,mint az oroszok,vagy németek........csak azt hiszik
Martell 2
2023. szeptember 07. 00:25
Elmebeteg lengyel barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!