Az orosz humán erőforrás utánpótlása megoldva, a fronton alkalmazkodtak, a hadiipar innovatív

2023. szeptember 09. 10:27

Ha igaz lenne az ukrán állítás, most kellene jönnie a páncélosok mindent elsöprő támadásának. De nem látunk ilyet.

2023. szeptember 09. 10:27
Szabó József
Szabó József
Facebook

„Nos, hát akkor, a fentiek tudatában a kérdés ismét: mi várható?

Az orosz hadiipar a nyilvánosságra hozott adatok alapján képes a front szükségleteinek az ellátására (még úgy is, hogy Irántól drónokat szerzett be és Észak-Koreával valamiről a legfelsőbb szinten fognak tárgyalni).

Az orosz hadiipar alkalmazkodása a front szükségleteihez megfelelő, sőt, innovatív.

A fronton lévő orosz csapatok alkalmazkodása az állandóan változó harci körülményekhez teljesen más, mint amit az amerikai hadijátékok eredményei mutattak. Ez mindenképpen meglepetés, ami a korszerű összefegyvernemi harcban előnyt jelent.

Az orosz humán erőforrás utánpótlását az orosz fél további részleges mozgósítás nélkül megoldotta. Olyannyira, hogy az új szerződéses katonák (augusztus végéig 280 000 fő jelentkezett) egy részét tartalékállományba kellett helyezni.

Az orosz fél új összfegyvernemi hadseregeket vonultatott fel a frontokra (a „DNYEPER” hadseregcsoporthoz a 18. összfegyvernemi hadsereget, a „ZAPAD” hadseregcsoporthoz a 25. összfegyvernemi hadsereg részeit.

A frontok helyzetéről röviden. A lényeget illetően csak egy frontszakaszról érdemes szólni, mégpedig a zaporozsjei frontvonal fő csapásirányáról, az Orihiv-Robotyine-Tomak tengelyről. Ukrán közlések szerint nagy eredményt értek el azzal, hogy sikerült a biztosítási öv leküzdése után a fő védelmi vonalat is áttörni.

Ezt a közlést célszerű némi kételkedéssel fogadni. Miért? Mert ha így lenne, akkor megváltozott harci tevékenységeket kellene látnunk, de nem látunk ilyet. Továbbra is a viszonylag kisebb összetételű és főként gyalogos erőkből álló rohamokat látjuk. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor mégis, mi mást kellett volna észrevennünk. Hát, kb. azt, hogy ha igaz lenne az ukrán állítás, akkor most kellene jönnie a nagy létszámú páncélos erők mindent elsöprő támadásának az ellenség mélységébe.

Az ukrán fél az eredmények hajszolása érdekében a frontszakaszon bevetette a hadműveleti tartalékát, amelyet lényegében az áttörés utáni siker kifejlesztésére tartalékolt. Még ha sikerül is az áttörés, a kérdés az, hogy milyen erőkkel fogja a támadást tovább vinni.”

Nyitókép: MTI/AP. Libkos

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diodoro3
2023. szeptember 11. 08:33
"ekliptika Kitől kapta az eszmefuttatásához az adatokat - csak nem maguktól a ruszkiktól? " Bármilyen hihetetlen is ez neked, de nyilvános adatokból dolgozik.
ekliptika
2023. szeptember 10. 22:05
Szóval Józsi'bá szerint minden a legnagyobb rendben van. Akkor Grísáék mi a rákért nem érték már el a lengyel határt? Miért toboroznak Kubában katonákat? Miért hagyta el sokszázezer ember a vidám Putlerlandot? Kitől kapta az eszmefuttatásához az adatokat - csak nem maguktól a ruszkiktól? Rettenetesen bűzlik ez az írás... erősen rubel szaga van.
fintaj-2
2023. szeptember 10. 08:10
Szabó József írása annyira figyelemreméltó, hogy kíváncsi lennék személyére, ha többet tudhatnánk meg róla.
fintaj-2
2023. szeptember 10. 08:07
Robert C. Castel írásához fűzött hozzá egy értekezést, abból szemléz most a Mandiner. Érdemes elolvasni az eredetit, a helyzet értékelésében mélységében meghaladja R.C.C. eddigi írásait. Kiváncsi lennék R.C.C. reakciójára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!