Román NATO-vezető: Románia biztonságos – Amerikai tábornok: Nem, nem az

2023. augusztus 18. 07:04

Úgy tűnik, Mircea Geoană kicsit túlbecsüli saját országa kapacitásait.

2023. augusztus 18. 07:04
null

Mircea Geonă, a NATO román főtitkár-helyettese szerint a NATO-tagság védelmet nyújt Románia és a térség többi országa számára. „A Fekete-tenger feszültséggel teli térség, emiatt azt mondhatjuk, hála Istennek, hogy a NATO-ban vagyunk. (...) Tehát azt mondanám, hogy az emberek nyugodtak lehetnek, Románia biztonságos ország, és a Fekete-tenger, legalábbis a NATO-val határos területen, szabad övezet”  – idézi Geonă szavait a Krónika.

A román NATO-vezetőétől némileg eltérő véleményt fogalmazott meg Ben Hodges nyugalmazott amerikai tábornok, aki korábban az Európában állomásozó amerikai erők főparancsnoka volt. Hodges a Digi 24 hírcsatornának nyilatkozva kifejtette: ha Oroszország megtámadná Romániát, akkor a NATO-szövetségesek ugyan a segítségére sietnének, azonban a hiányos közúti és vasúti infrastruktúra lassítaná a csapatok és a hadianyagok mozgását. Emellett Romániának a haderő képességeit is tovább kell fejlesztenie. 

Szerintem Romániában az infrastruktúra, hogy őszinte legyek, siralmas állapotban van. Nagyon nehéz Románián belül szállítani a dolgokat. 

Az utak és a vasutak nem segítik a román vagy NATO-erők gyors mozgását, hogy képesek legyenek visszaverni egy orosz támadást. Vagy segítik, de nagy költségek árán. Rengeteg munka van az utak és a vasutak tekintetében, hogy a nehéz járművek gyorsan tudjanak mozogni” - figyelmeztetett mondta a nyugalmazott amerikai tábornok.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. augusztus 19. 19:02
Sancta Corona .
tikkadt-szocske
2023. augusztus 18. 13:30
Igaza van Geoana- nak, Románia , ha háborúzik is, mindig nyer. Legfennebb átáll, de nem veszít . Ígyhát biztonságban van.
Bunyevac1964
2023. augusztus 18. 12:48
Ès Dobrev K. nagykorú polgártársnő szerint evaalószínűleg bben is messze lemaradtunk Románia mögött !! Ahogy szerinte mindenben .
Player1
2023. augusztus 18. 12:41
Egyáltalán nem biztonságos. A történelem bizonyítja, TELE VAN ÁRULÓVAL, TOLVAJJAL, HAZUGGAL...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!